17 Φεβ 2013

Μια αξέχαστη βραδιά χάρισαν, το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Κορινθίας και ο Νίκος Ζωιδάκης, στα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Κρητών Κορινθίας ¨Ο Ψηλορείτης¨.

Αξέχαστη θα μείνει η βραδιά σε όσους βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο χορό των Κρητών της Κορινθίας στο KORINTHIAN PALACE. Εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν να απολαύσουν τον ταλαντούχο λυράρη Νίκο Ζωιδάκη  και την ορχήστρα του και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.




Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος  Ξυλούρης ,  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά. Ο κ. Ξυλούρης ευχαρίστησε όσους συμπαραστέκονται  στην Ένωση Κρητών Κορινθίας και μίλησε για τα τελευταία δύο χρόνια της επαναλειτουργίας του τοπικού συλλόγου, για τα παιδιά του χορευτικού τμήματος της Ένωσης και το  χοροδιδάσκαλό τους  Νίκο Δασκαλάκη. 


Την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της μεγαλονήσου, άνοιξε το παιδικό τμήμα του χορευτικού τμήματος της Ένωσης. Στη συνέχεια ακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις και από τα μεγαλύτερα χορευτικά τμήματα.
 



Στους παρευρισκόμενους σερβιρίστηκε ένα μενού με παραδοσιακά φαγητά, κρασί και φυσικά άφθονη τσικουδιά. Εμείς πρέπει να ομολογήσουμε πως το γαμοπίλαφο ήταν απίθανο - καταπληκτικό! 




Ο Νίκος Ζωιδάκης και η καταπληκτική ορχήστρα που τον συνόδευε, ξεσήκωσαν τον κόσμο και χάρισαν σε όσους βρέθηκαν στο χορό της Ένωσης Κρητών Κορινθίας μια μοναδική βραδιά. 


Συγχαρητήρια ανήκουν στο Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Κορινθίας διότι οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μια  πολύ καλή  εκδήλωση, χωρίς πολλές ομιλίες και λόγια, αλλά με έμφαση στο Κρητικό γλέντι. 

Δείτε  τα Video.











 

Ο Νίκος Ζωώδικης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά αλλά η καταγωγή του είναι από τις Βουβές Κισσάμου. Τα ακούσματά του ήταν από όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες της Κρήτης. Η πρώτη επαφή με τη λύρα ήρθε σε ηλικία εννέα ετών και τρία χρόνια αργότερα έπαιξε στο πρώτο του γλέντι. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει αναρίθμητες εμφανίσεις ανά τον κόσμο, όπου υπάρχει κρητικό στοιχείο.