8 Ιαν 2013

Πέρασε στο δήμο το λιμάνι της Κορίνθου


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί  τη σύσταση και λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου, που τα τελευταία 11 χρόνια απασχόλησε έντονα την Δημοτική Αρχή  Κορίνθου, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και τα ΜΜΕ ...
 

 
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το παραπάνω θέμα του Λιμενικού Ταμείου. αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» και αποτελεί μια απόφαση που μπορεί να ισχύσει άμεσα στα 4 δημοτικά Λιμενικά Ταμεία του νομού μας, όπως είναι της Κορίνθου, του Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, του Βέλου- Βόχας και των Σικυωνίων.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός τόνισε ότι έγινε ένας μεγάλος αγώνας ο οποίος ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή  και κορυφώθηκε με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια, παρότι , όπως είπε κατακριθήκαμε.

Ευχαρίστησε για την σημαντική τους βοήθεια  κάποιους ανθρώπους που συνέβαλαν ουσιαστικά στην αίσια διεκπεραίωση και ολοκλήρωση της μετάβασης των Κρατικών λιμενικών Ταμείων στα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, όπως είναι ο πρώην Υφυπουργός Ναυτιλίας Αδωνης Γεωργιάδης που ξεμπλόκαρε μια διαδικασία  η οποία βρισκόταν σε τέλμα 10 χρόνια, τον Γιώργο Καρατζαφέρη που με τις προσωπικές του παρεμβάσεις στην Βουλή, άνοιξε τον δρόμο για την ευτυχή κατάληξη του όλου θέματος καθώς και στελέχη του  Υπουργείου Ναυτιλίας όπως ο κ. Σπανός.
Οι προαναφερθέντες, τόνισε, βοήθησαν αποφασιστικά γιατί δρομολόγησαν εξελίξεις που είχαν θετική κατάληξη όχι μόνο για τον Νομό μας αλλά και για ολόκληρη την Χώρα, αφού οι ίδιες αποφάσεις που ισχύουν για εμάς ισχύουν και για άλλους δήμους. Είμαστε υπερήφανοι, υπογράμμισε ο δήμαρχος, που υπήρξαμε μπροστάρηδες και καθοριστικοί στην προσπάθεια αυτή, η οποία βρισκόταν συνεχώς στην ημερήσια ατζέντας. Με παρέμβασή μας, είπε, έγινε τον Απρίλιο του 2012 ο Νόμος 4071, όπου προέκυψε μια τροπολογία η οποία διευκόλυνε πολύ την διευθέτηση της υπόθεσης.

Επίσης ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον κ, Κουκουλόπουλο, την κ. Γεννηματά που την τελευταία ημέρα πέρασε μια τροπολογία η οποία μας έδωσε την δυνατότητα να ολοκληρώσουμε την μεταβίβαση του Κρατικού Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο μας.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, την καθοριστική συμβολή του Αντώνη Παπά , οποίος θα είναι και ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου καθώς και την αποτελεσματικότητα με τα αρμόδια Υπουργεία του Νίκου του Σταυρέλη.

Επεσήμανε ότι όλα αυτά έγιναν με μεθοδικότητα,  μακριά από  τα φώτα της δημοσιότητας, κρατώντας χαμηλούς τόνους και επιδιώκοντας πάντα την ουσία και όχι  τις περιττές ενέργειες και δηλώσεις. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η πολιτική μας ήταν η σωστή και όχι εκείνη που κάποιοι μας προέτρεπαν να κινηθούμε  με διαφορετικό τρόπο και ύφος.

Η Δημοτική Αρχή  έχει στα χέρια της το master plan  στο οποίο έχει συμφωνήσει και το αρμόδιο Υπουργείο, αποσκοπώντας έτσι στη συνεργασία  του , όπως  επίσης και εκείνης των Τεχνικών Υπηρεσιών, όπου η εμπειρία τους για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες του παρελθόντος , κρίνεται αναγκαία και καθοριστική στη χάραξη μιας προοπτικής ανάπτυξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου μας. Με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουν τα έργα όχι μόνο του λιμανιού της πόλης αλλά και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου που ήταν δεσμευμένο στο Κρατικό Λιμενικό Ταμείο και τώρα περνά στα χέρια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Δήμος κορινθίων να έχει για πρώτη φορά  σε όλα τα διοικητικά του όρια τον έλεγχο που θα του δώσει την δυνατότητα  να προωθήσει μια ενιαία λιμενική πολιτική με ευθύνη πλέον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως θα ήταν παράλειψή μου  να μην ευχαριστήσω τον κ. Γιαννακούλια για την συνεργασία του καθώς και Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ιστορική απόφαση που πήρε για να δικαιωθεί και αυτός  και η κυβέρνηση, αφού οι δήμοι θα ασκήσουν πολιτικές που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του δήμου αλλά και της χώρας μας.