1 Ιαν 2013

Φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για το νέο έτος

Με λαμπρότητα γιόρτασαν οι πόλεις του κόσμου τον ερχομό του 2013, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις έγνοιες που έφερε η οικονομική κρίση, η οποία έφτασε στην αποκορύφωσή της το 2012.



Πρωτοχρονιά κάτω από την Ακρόπολη

Στο Θησείο έσπευσαν οι Αθηναίοι, προκειμένου να αλλάξουν χρονιά κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης όπου ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης άλλαξε τον χρόνο με λίγη… καθυστέρηση, καθώς προτεραιότητα, είχε η εκφώνηση του λόγου που έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του νέου έτους.

Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν τη δική τους αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του έτους, πράγμα που δεν πτόησε καθόλου το Γιώργο Καμίνη, που συνέχισε κανονικά την εκφώνηση του λόγου του.

Τελικά, περίπου στις 00.03 λεπτά, άρχισε δια στόματος του δημάρχου, η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρόνια.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
«Année 2013» στο Παρίσι Στον Πύργο του Άιφελ βρήκε το 2013 χιλιάδες Παριζιάνους και τουρίστες, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος. Μετά την αντίστροφη μέτρηση ακολούθησε πανδαιμόνιο.  video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Το νέο έτος στη Τζακάρτα  Η νύχτα… ημέρα έγινε στην Τζακάρτα την ώρα που το 2012 περνούσε στη σφαίρα του παρελθόντος και το 2013 έπαιρνε τη σκυτάλη. Δείτε τους εορτασμούς στην πόλη της Ινδονησίας.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Εδιμβούργο  
Λονδίνο  Εντυπωσιακοί οι εορτασμοί στο Λονδίνο. Όταν ο δείκτης στο Μπιγκ Μπεν έδειξε μεσάνυχτα ακριβώς, χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν τον λονδρέζικο ουρανό. 
Λίβανος  
Βερολίνο   
Παραδοσιακά, οι Γερμανοί γιόρτασαν και φέτος τον ερχομό της νέας χρονιάς στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Νατοϊκή Βάση στην Καμπούλ   Οι στρατιώτες που υπηρετούν στη Νατοϊκή βάση στην Καμπούλ στο Αφγανιστάν κάνουν ένα διάλειμμα από την σκληρή πραγματικότητα και υποδέχονται με σαμπάνια τη νέα χρονιά. 
Πεκίνο  
Μαλαισία - Kuala Lumpur  
Μόσχα  
Ταιβάν - Ταϊπέι  Από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της Ταϊβάν, από τον «Ταϊπέι 101» εκτοξεύθηκαν χιλιάδες βεγγαλικά. 
Νέα Υόρκη   Με χιλιάδες κομφετί γέμισε η Τάιμς Σκουέρ, όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, ενώ επικράτησε πανζουρλισμός όταν ανέβηκε στη σκηνή ο ράπερ PSY για να τραγουδήσει το Gangnam Style. 
Σίδνεϊ 
Για μία ακόμα χρόνια, έτσι και φέτος, χιλιάδες βεγγαλικά εκτοξεύθηκαν από τη γέφυρα στο λιμάνι και από την Όπερα του Σίδνεϊ.
 Βιέννη
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά - Ανδρέας Αθανασούλης Πηγή: ZOUGLA.gr