7 Δεκ 2012

Το Φράγμα του Ασωπού στην Βουλή


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την μη καταβολή των μισθών 47 εργαζομενων που κατασκευάζουν το φράγμα του Ασωπού κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής....



“Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων και των τοπικών αρχών (ΟΤΑ) της Κορινθίας και η έναρξη κατασκευής του έδωσε ελπίδα για βελτίωση συνθηκών και ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το Μάρτιο 2011, όπως πιστοποιεί και η ανάδοχος εταιρεία «Ιόνιος» και προβλεπόταν η ολοκλήρωσή του εντός 36 μηνών ενώ ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίστηκε σε 54.600.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, από το καλοκαίρι διαπιστώθηκε- σύμφωνα και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου- απότομη μείωση του ρυθμού εργασιών έως και πλήρες «πάγωμα» κατά τους δύο τελευταίους μήνες.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι 47 εργαζόμενοι που είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή του, παραμένουν απλήρωτοι για 9 μήνες. Η μη καταβολή των μισθών των εργαζομένων δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα επιβίωσης στις οικογένειές τους. Επίσης, τους έχει αποτρέψει από την συνέχιση της κατασκευής του έργου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την τήρηση των συμβατικών δεσμεύσεων της κατασκευαστικής εταιρείας;
    Τι πρόκειται να γίνει με τους οφειλόμενους μισθούς των 47 εργαζομένων; Έχει λάβει κάποια ενημέρωση επί αυτού το Υπουργείο;”