12 Δεκ 2012

Τι κρύβει η ξαφνική "μπόρα" των αγωγών κατά δημοσιογράφων;Της Τζένης Σουκαρά


Με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα  αυτή "η ξαφνική  βροχή" των αγωγών και των μηνύσεων κατά δημοσιογράφων εδώ στην Κορινθία.
Χωρίς να επιθυμώ να ειπεισέλθω σε καμία απο αυτές τις υποθέσεις ,έχουν πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης,δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω αυτήν την καινούργια τακτική πολλών...


 κι όχι ολίγων και συγκεκριμένων, του εκφοβισμού και της φίμωσης της μαχόμενης δημοσιογραφίας της Κορινθίας.

Σε μια εποχή που τα πάντα στην χώρα μας καταρρέουν, η δημοκρατία συρρικνώνεται, η κοινωνική συνοχή απειλειται, κεκτημένα  υφαρπάσσονται, η δημοσιογραφία και ειδικά η Περιφερειακή δημοσιογραφία, δίνει τις δικές της μαχες σε αυτό τον ιδιότυπο πόλεμο που βιώνουμε και μάλιστα στις πρώτες γραμμές του μετώπου!
 
Οι δημοσιογράφοι της Κορινθίας δίνουμε καθημερινά τον δικό μας αγώνα με στόχο την ενημέρωση , μέσα σε αντίξοες συνθήκες! 
Όλοι γνωρίζουν την ζωή μας και την πορεία μας. Τα λάθη μας και τις επιτυχίες μας. Δεν υπήρξαμε ποτέ ιλουστρασιόν δημοσιογράφοι! Δεν πλουτίσαμε ! Αντιθέτως!Μπορεί και να φτωχύναμε κιόλας!Όση κριτική κι αν χωράει μέσα της η Κορινθιακή δημοσιογραφία για τα μεγάλα ολισθήματα της ,ενέχει και μια μεγάλη αλήθεια! 
Όσοι απέμειναν απο τις αρχές της μεγάλης  διαδρομής σε αυτό το μετερίζι, πρώτα απο όλα αγάπησαν αυτό που κάνουν περισσότερο απο όλα, με κόστος ψυχής. 

Αυτήν την στιγμή η Περιφερειακή δημοσιογραφία καλείται να κερδίσει ένα δύσκολο στοίχημα!
Πρώτα από όλα να επιβιώσει.Και να επιβιώσει αξιοπρεπώς!Για να μεταφέρει τις μεγάλες αλήθειες και να κρατήσει αντιστάσεις στα δύσκολα που έρχονται. Για να δώσει ελπίδα στον χειμαζόμενο λαό και μεταφέρει τις αγωνίες του. Για να ασκεί κριτική χωρίς να φοβάται στους έχοντες την κάθε είδους εξουσία. ( μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας)

Αυτή λοιπόν η "βροχή αγωγών" εμένα με προβληματίζει όπως έγραψα εξ αρχής!
Ακριβώς γιατί πρόκειται για "βροχή"! Ακριβώς γιατί διαφαίνεται η υποψία της επιδιωκόμενης φίμωσης.

Κι επειδή σε λίγο καιρό πολύ φοβούμαι πως κάποιοι επιθυμούν να χορεύουμε όπως  βαράνε τα ντέφια, καλώ τους συναδέλφους μου - άσχετα με τις ενστασεις που μπορεί να έχουν στα γεγονότα, τις οποίες μπορεί να έχω κι εγώ- να αντισταθούμε  σε αυτήν την "ιδιότυπη μπόρα" που στήνεται και που στόχο έχει την "ΤΥΠΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ"
 
   Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της δημοκρατίας είναι οι δημοσιογράφοι χειροκροτητές!