8 Σεπ 2012

Π. Μπεγλίτης: "Καμία περικοπή στα ειδικά μισθολόγια της ΕΛ.ΑΣ. και των ενόπλων δυνάμεων


Απόσπασμα συν/ξης στην τηλεοπτική εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1"


Για την στάση  του ΠΑΣΟΚ  απέναντι στο πακέτο των νέων μέτρων

 …  «Είναι εμφανής η αμηχανία στον χώρο της ΝΔ, αλλά και στον χώρο της παραδοσιακής αριστεράς, όταν σήμερα πρέπει...

να διαχειριστούμε την σκληρή πραγματικότητα. Η απόσταση από τα προεκλογικά τους λόγια μέχρι την σκληρή πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλη.

Είναι γεγονός ότι η επιβολή αυτής της δημοσιονομικής στρατηγικής, από την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων της Ευρώπης ,έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να το πούμε στον Ελληνικό λαό.
Ένα πρόγραμμα που αφαιρεί συνεχώς την ρευστότητα από την πραγματική οικονομία ,που διευρύνει και βαθαίνει την ύφεση, δεν είναι ένα πρόγραμμα που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Περιμένουμε να δούμε την οριστικοποίηση των μέτρων. Θα τα παλέψουμε τα μέτρα.
Γι αυτό ζητήσαμε την σύγκλιση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Για να τα συζητήσουμε , να δούμε εναλλακτικές λύσεις, να δούμε τα περίφημα ισοδύναμα, γιατί και γύρω από τα ισοδύναμα υπήρξε ένας μεγάλος προεκλογικός μύθος. Ασφαλώς θα αντισταθούμε στο μέτρο του δυνατού και με συνείδηση.

Εμείς θα τα παλέψουμε τα μέτρα και μέσα στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και οφείλουμε να το πούμε.

Ούτε είναι ταμπού να μιλάμε υπέρ της κυβέρνησης και της κυβερνητικής συνεργασίας. Θα μιλήσουμε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις ,όμως. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν σημαίνει και σιωπή. Σημαίνει έλεγχο, ευθύνη και ειλικρινή συνεργασία.

 


Για τα ειδικά μισθολόγια



Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα έχουν φτάσει στα όρια της ανοχής και της αντοχής τους.

Όλοι το καταλαβαίνουμε και το συναισθανόμαστε σε αυτήν την δύσκολη κι επώδυνη συγκυρία για τον λαό και την χώρα μας.

Το θέμα είναι πώς εμείς οι πολιτικοί και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ορίζουμε την ιεράρχηση των πολιτικών προτεραιοτήτων.

Θέλω να αναφερθώ στο θέμα των ειδικών μισθολογίων  και αυτό όχι επειδή υπήρξα υπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωρίζω.

Θα συνδέσω το ζήτημα με τους δημοκρατικούς θεσμούς .Σήμερα, χωρίς ισχυρή ΕΛ.ΑΣ. και χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα σε αυτήν την κρίση ,με αυτές τις καταστάσεις, τις κοινωνικές εκρήξεις ,πιστεύω πως θα ήταν λάθος, για να μην πω επώδυνο για τις αντοχές των δημοκρατικών θεσμών, να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις και σε εξαθλίωση των εργαζομένων που βρίσκονται  σε αυτούς τους ευαίσθητους χώρους, οι οποίοι υπερασπίζονται  την ασφάλεια της χώρας.

Εκεί πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες ,την μελέτη εναλλακτικών λύσεων και ισοδυνάμων.

Κάνω έκκληση  στην βάση μιας σωστής ιεράρχησης των πολιτικών προτεραιοτήτων ,γι αυτές   τις κοινωνικές κατηγορίες και κυρίως στο ειδικό μισθολόγιο. Να μην γίνουν   περικοπές στην Ελληνική Αστυνομία και στις  Ένοπλες Δυνάμεις.
Να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στην ακροδεξιά ρητορική, σε αυτούς τους ευαίσθητους χώρους ,  για την δημόσια ασφάλεια και τάξη .