11 Ιουν 2012

Σήμερα το ραντεβού Βενιζέλου με Μόντι


Ενα εξαιρετικά κρίσιμο ταξίδι, που εκ των πραγμάτων ενισχύει το προφίλ του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου προσωπικά εν όψει των επαναληπτικών εκλογών, κάνει σήμερα ο αρχηγός του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά την κορυφαία συνάντηση στα...

Ηλύσια Πεδία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Βενιζέλος μεταβαίνει στην Ρώμη, όπου θα έχει τετ α τετ με τον Ιταλό πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών, κ. Μάριο Μόντι.

Το ραντεβού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κλείστηκε προ ημερών αλλά και οι δύο πλευρές συνέβαλαν στο να γνωστοποιηθεί λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του κ. Βενιζέλου για τη Ρώμη. Είναι πασιφανές, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντάται με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ (συνυπήρξαν επί μήνες σε όλες τις «καυτές» συνεδριάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα) σε μια καθοριστικής σημασίας περίοδο για τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Αμέσως μετά τις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής, όπου αναζητείται διέξοδος από την ακυβερνησία, ακολουθεί η μίνι Σύνοδος, όπου οι κ. Ολάντ, Μόντι, Ραχόι και η Αγκελα Μέρκελ θα εξετάσουν όλα τα νέα δεδομένα και φυσικά δεν θα αποκλείσουν -το αντίθετο- από την ατζέντα τους, την εφαρμογή των δεσμεύσεων αλλά και τη δυνατότητα αλλαγών κάποιων δυσμενών όρων του μνημονίου. Ετσι, η σημερινή συζήτηση Μόντι - Βενιζέλου στη Ρώμη δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ιδιαιτέρως σημαντική για την πρόωθηση των ελληνικών στόχων και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη για το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του.


«Είναι συνέχεια της συνάντησης με τον πρόεδρο Ολάντ, της συνάντησης με τους αρχηγούς των περισσότερων ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων και με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα (ΕΣΚ) - πιστεύω ότι αυτές οι δυνάμεις, αυτά τα πρόσωπα είναι μια πολύ σημαντική περιουσία για εμάς, είναι οι άνθρωποι και οι πολιτικές δυνάμεις που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε σε νέα βάση με ασφάλεια και προοπτική τη σχέση μας με την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος ανακοινώνοντας το ταξίδι στη Ρώμη, όπου θα τον συνοδεύσει η Αννα Διαμαντοπούλου και οι στενοί συνεργάτες του, Χριστίνα Μανωλοπούλου και Ηλίας Βεργίτσης.

Στη Ρώμη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.
Ο Ιταλός ομόλογος του Ε. Βενιζέλου, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών και θα αναλάβει την πρωθυπουργία στις ιταλικές εθνικές εκλογές. Το κόμμα του, ως γνωστόν, ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί συνέχεια του Συνασπισμού της Ελιάς.