9 Μαΐ 2012

Γκ. Χαρδούβελης: Υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης


«Υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των πακέτων διάσωσης» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο οικονομικός σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, κ. Γκίκας Χαρδούβελης.
«Υπάρχει πράγματι περιθώριο» υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης, σημειώνοντας πως «το ΔΝΤ πάντα...


πίστευε πως το πρόγραμμα ήταν πολύ σκληρό, πολύ γρήγορο, πως η χώρα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Η ευκολότερη συμβιβαστική λύση θα είναι η επέκταση του προγράμματος μέχρι το 2015» σχολίασε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να μην είναι δυνατή το 2013».

Ακόμα σημείωσε, πως για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, 

πρώτον θα «πρέπει να συμμαζευτούμε δημοσιονομικά και να σταματήσουμε να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα».
Δεύτερον να προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, αλλά δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που τα κόμματα χειρίστηκαν την κρίση, γεγονός που αποτυπώθηκε στην ψήφο τους.

Στο ερώτημα αν ο κ Λουκάς Παπαδήμος θα ήταν έτοιμος να ηγηθεί και πάλι μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, στην περίπτωση όπου δεν υπάρξει κυβερνητικός σχηματισμός, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε: «Το έχει ήδη κάνει μία φορά, είμαι σίγουρος πως εάν του ζητηθεί, δεν θα διστάσει να βοηθήσει τη χώρα» λέγοντας, όμως, ότι «τελικά θα προκύψει κυβερνητικός συνασπισμός».


ΠΗΓΗ: epikaira.gr