4 Μαΐ 2012

Βενιζέλος: Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας


«Στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται το μέλλον κομμάτων ή προσώπων αλλά το μέλλον του ελληνικού λαού» τόνισε σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι...
 
 κρίνεται η ίδια η τύχη του λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Οι εκλογές της Κυριακής κρίνονται τώρα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης, επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν την μάχη διότι τώρα «οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, τονίζοντας ότι τους κοιτά στα μάτια και τους ζητά, παρά τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που έχουν, να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να ολοκληρωθεί η κολοσσιαία προσπάθεια που ξεκίνησε και που στοχεύει στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Από την Ρόδο ο κ. Βενιζέλος απεύθυνε μήνυμα καλής γειτονίας στην Τουρκία με σεβασμό όμως στις διεθνείς συνθήκες και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. «Πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, γιατί είναι υποχρέωση μας στις επόμενες γενιές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ασκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η εμμονή του περί αυτοδυναμίας δείχνει αν μη τι άλλο, άγνοια κινδύνου.  

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά, ότι επιχειρεί να δοξαστεί κρυπτόμενος με την άρνησή του να συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο.

Αναφερόμενος, επίσης, στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα τα κατηγόρησε ότι καλλιεργούν την ψευδαίσθηση και τον μύθο στον ελληνικό λαό, καταγγέλλοντας ότι επιδιώκουν την «αλβανοποίηση» της χώρας.

Εκανε, επίσης και ειδική αναφορά στην ανάγκη να θεσπιστούν ειδικές νησιωτικές πολιτικές και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr