22 Απρ 2012

Γι' αυτό είσαι η «βασίλισσα»


Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε στο «Καμπ Νου» η Ρεάλ, η οποία κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Μπαρτσελόνα και να αυξήσει τη διαφορά της στο +7 τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της Πριμέρα Ντιβισιόν.
Η Ρεάλ έκανε αυτό που έπρεπε...



Δεν ήταν εντυπωσιακή, δεν έπαιξε σούπερ μπάλα, απλά εκμεταλλεύτηκε τις αλχημείες του Γκουαρδιόλα στην ενδεκάδα, αλλά και τη μέτρια για τα στάνταρ του απόδοση του Λιονέλ Μέσι. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα άφησε εκτός τους Σάντσες και Φάμπρεγας προτιμώντας τους Τιάγκο και Τέγιο, ενώ έπαιξε και με τρεις στην ευθεία και δη τους Αντριάνο, Μαστσεράνο και Πουγιόλ.

Αυτά ήταν δυο στοιχεία που εκμεταλλεύτηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι παίκτες του, με αποτέλεσμα οι Καστιγιάνοι να φύγουν με το τρίποντο από τη Βαρκελώνη μετά από σχεδόν 4,5 χρόνια. Ηταν 23 Δεκεμβρίου του 2007, όταν οι Μαδριλένοι κέρδιζαν για τελευταία φορά με 1-0 μέσα στο «Καμπ Νου» την Μπαρτσελόνα και το βράδυ του Σαββάτου (22/4) τα κατάφεραν… 
Πλέον η Ρεάλ βρίσκεται στο +7 και επί της ουσίας προβάλλει το στέμμα της πρωταθλήτριας.

Από μία καλή φάση είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι οι δυο ομάδες. Η Ρεάλ απείλησε στο 5' με κεφαλιά του Ρονάλντο, ενώ στο 6' η Μπαρτσελόνα απάντησε με τον Ντάνι Αλβες με τους Βαλντές, Κασίγιας να κάνουν καθοριστικές επεμβάσεις διατηρώντας το 0-0.

Στο 11' ο Μπενζεμά με μακρινό σουτ απείλησε εκ νέου την εστία της Μπαρτσελόνα για να έρθει στο17' το γκολ για τη Ρεάλ.

Ο Σάμι Κεντίρα βρέθηκε στο σημείο που έπρεπε, για να εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση του Βαλντές και την ολιγωρία του Πουγιόλ στην κεφαλιά του Πέπε και με προβολή να γράψει το 1-0 υπέρ της «βασίλισσας».

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 27' άγγιξε την ισοφάριση με τον Τσάβι, ο οποίος μετά από ασίστ του Μέσι βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας, αλλά πλάσαρε άουτ. Ετσι το 1-0 παρέμεινε, με την Μπαρτσελόνα ναι μεν να ΄χει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Κασίγιας.

Με την έναρξη της επανάληψης η Μπαρτσελόνα άγγιξε την ισοφάριση, όμως στο 54' πλήρωσε την απειρία του Τέγιο. Ο «μικρός» βρέθηκε μετά από ωραία μπαλιά-τρύπα του Τιάγκο απέναντι από τον Κασίγιας, όμως βιάστηκε να σουτάρει, είχε χρόνο να κάνει ακόμα και κοντρόλ με αποτέλεσμα να σπαταλήσει μία μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα.

Το 1-0 παρέμενε και στο 68' άπαντες παραξενευτήκαν με την αλλαγή του Αλέξις Σάντσες αντί του Τσάβι, όμως ο Γκουαρδιόλα δικαιώθηκε. Στο 70' ο Χιλιάνος ήταν στο σημείο που έπρεπε μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από τον Μέσι και με κάτι σαν προβολή ισοφάρισε για τους Καταλανούς. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε ελάχιστα. Και αυτό γιατί στο 72' ήρθε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να εκμεταλλευτεί την ασίστ του Εζίλ και με ωραίο πλασέ να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στη Ρεάλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Αντριάνο (74' Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (68' Αλέξις Σάντσες), Τιάγκο, Ινιέστα, Μέσι, Τέγιο (81' Φάμπρεγας).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (89' Καγεχόν), Ντι Μαρία (73' Γκρανέρο), Μπενζεμά (90+ Ιγκουαΐν).

ΠΗΓΗ: ethnos.gr