30 Απρ 2012

Κον Μπεντίτ: Οι Ταλιμπάν της Ε.Ε. σκοτώνουν τους Έλληνες


«Εδώ και δύο χρόνια, οι Έλληνες ζουν στον ρυθμό ακραίων προγραμμάτων λιτότητας. Στην Αθήνα, κάποιοι σκύβουν το κεφάλι ή επαναστατούν. Πορτρέτο μίας Αθήνας στα πρόθυρα της έκρηξης», γράφει το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό του Βελγίου «Moustique» σε ρεπορτάζ του για την...
οικονομική κατάσταση στην Αθήνα. 

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από συνέντευξη του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ με τίτλο «Τους ζητάνε το αδύνατο» και υπότιτλο «Συνάντηση στην Αθήνα, με τον πιο παθιασμένο υποστηρικτή της ελληνικής υπόθεσης». 
   
Ο ευρωβουλευτής, απαντώντας στην ερώτηση «γιατί υποστηρίζετε την Ελλάδα με τόση θέρμη;», σημειώνει: «δεν υποστηρίζω τους Έλληνες, υποστηρίζω μία ιδέα δικαιοσύνης. Βρίσκω, ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα. Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα. Η λιτότητα, που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα, είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα».

Παράλληλα, ο κ. Κον Μπεντίτ αποκαλεί Ταλιμπάν της Ε.Ε. τους «υπέρ- φιλελεύθερους που επιβάλλουν μέτρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στους κατοίκους». 
Όπως τονίζει «τους χαρακτήρισα Ταλιμπάν, διότι έχουν μεγάλη δόση αναισθησίας».

«Πιστεύετε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, προμηνύει αυτό που θα συμβεί σε όλη την Ευρώπη;», τον ρωτά το περιοδικό, και ο κ. Κον Μπεντίτ απαντά:

«Όχι. Πιστεύω, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποιούν, ότι η Ευρώπη δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς ένα πρόγραμμα ανάκαμψης. Ο υπέρ-φιλελευθερισμός δεν θα νικήσει».

Σχετικά με το αν αυτή η ανάκαμψη είναι τελείως απούσα από την Ελλάδα, τονίζει: 
«Προς το παρόν, ναι. Αλλά κάτι αρχίζει. Υπάρχει ένα κίνημα στην Ευρώπη για να εξισορροπηθεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Υπάρχουν 25 με 30 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ανάκαμψη, ένα είδος σχεδίου Μarshalll, σε συνεργασία με τους Έλληνες. Η διαδικασία θα είναι αρκετά αργή, αλλά νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία των Ελλήνων σε αυτήν. Πάντως, πολύ περισσότερο από ό,τι με τη λιτότητα, που τους επιβάλλεται τυφλά».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr