10 Μαρ 2012

ΙΝ.ΚΑ. Κορινθιας:"Καλούμε τους καταναλωτές που καταβάλλουν μόνο την αξία του ρεύματος στις Τράπεζες"


Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το «χαράτσι».
Η απόφαση έκρινε ότι το «χαράτσι», εφόσον διατηρηθεί για δύο χρόνια, είναι ένα συνταγματικά ανεκτό τέλος, αλλά αν παραταθεί η διάρκειά του, τότε το θέμα θα επανεξεταστεί....


Η ίδια απόφαση έκρινε ότι η διακοπή της παροχής ρεύματος εάν δεν πληρωθεί το «χαράτσι» είναι αντισυνταγματική.
Μετά την απόφαση, η ΔΕΗ ξεκίνησε δειλά ν’  αποδέχεται καταβολές όπου οι καταναλωτές πλήρωναν την αξία του ρεύματος και όχι το «χαράτσι».  Τότε, ξεκίνησε μια πρωτοφανής, προκλητική, ασυνάρτητη και θρασύτατη προσπάθεια από τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση γενικά (γιατί όλα αυτά γίνονται μετά από συνεννοήσεις μεταξύ του τραπεζίτη πρωθυπουργού και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση) να δημιουργηθεί τεχνηέντως έδαφος διακοπής του ρεύματος με τη δικαιολογία ότι το ποσό που πληρώνει ο καταναλωτής για το ρεύμα, δεν καλύπτει το ρεύμα, αλλά το «χαράτσι» και άρα η ΔΕΗ, που είναι δήθεν απλήρωτη για το ρεύμα που παρείχε, μπορεί να διακόψει την παροχή νόμιμα.
Αυτή η προσπάθεια (ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ) στόχο έχει να εκφοβίσει τους καταναλωτές που δεν μπορούν να καταβάλλουν το «χαράτσι», αλλά με χίλιες στερήσεις καταφέρνουν να είναι συνεπείς απέναντι στη ΔΕΗ.
Αυτή η προσπάθεια προσβάλλει το ΣτΕ και την απόφαση που εξέδωσε, αυτή η προσπάθεια προσβάλλει όλους εμάς που στηρίζουμε τα δικαιώματα των καταναλωτών, αυτή η προσπάθεια προσβάλλει το νομικό πολιτισμό της Ελλάδας, αυτή η προσπάθεια θέλει να καταστήσει τον Ελληνικό Λαό όμηρο και έρμαιο των διαθέσεων αυτών που τον οδήγησαν στην σημερινή απελπιστική κατάσταση.
 Καλούμε τους καταναλωτές που καταβάλλουν μόνο την αξία του ρεύματος στις Τράπεζες, να συμπληρώνουν στην απόδειξη που θ’ αποσταλεί στη ΔΕΗ τα εξής: «ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΩ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ».
Έτσι, οι καταναλωτές, αφαιρούν και το τελευταίο φύλλο συκής από τους ανερμάτιστους κυβερνώντες και όσους τους στηρίζουν είτε ενεργά, είτε με την εκκωφαντική τους σιωπή.

Θυμίζουμε σε όλους αυτούς ότι έχουμε μνήμη και γνώση (τελικά).