11 Μαρ 2012

ΣΚΟΠΙΑ: Τώρα έπιασαν τη γιαγιά του Μεγαλέξανδρου!


Του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΟΚΚΟΥ
Είχε δεν είχε την πέταξε την κοτσάνα του και ο πρόεδρος της FYROM Γκιόργκι Ιβάνοφ, υποστηρίζοντας πως η γιαγιά του Μεγαλέξανδρου καταγόταν από τα Σκόπια!
Όχι που θα άφηνε να κάνει μόνος του παιχνίδι και να μονοπωλεί τις όποιες κατά καιρούς ανοησίες εκσφενδονίζει, ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι...

Από κοντά και αυτός και όποιος αντέξει!


Να λοιπόν που τα δύο κορυφαία στελέχη των γειτόνων σκάνε το μυστικό και μας οδηγούν σε καινούργιες ανακαλύψεις.


Βέβαια, η γιαγιά του στρατηλάτη μας ζούσε στο γειτονικό Μοναστήρι (ΒΙΤΟLA) στην περιοχή της Ηράκλειας-Λυγκιστίδος σε απόσταση 30 ΚΜ από την Φλώρινα.


Είναι η περιοχή, όπου, οι τότε ινστρούχτορες του Τίτο δίχως ντροπή, είχαν παραβιάσει τη βαλίτσα του Γιάννη Βούλτεψη, όταν αυτός τους είχε βάλει στην θέση τους, επισκεπτόμενος το εκεί μουσείο τους έδειχνε τις Ελληνικές επιγραφές, που μάταια οι ξεναγοί προσπαθούσαν να κρύψουν.


Τις νέες σκοπιανές ανοησίες φιλοξένησε η Αυστριακή εφημερίδα DIE PRESSE και ο λαλίστατος αλλά και ανιστόρητος Ιβάνοφ πήρε φόρα και συνέχισε λέγοντας, πως η Ελλάδα δεν θέλει επίλυση της διαφοράς για την ονομασία και πως το ΝΑΤΟ στην διάσκεψη του Μαΐου πρέπει να εντάξει στους κόλπους του την χώρα του.


Και στο τέλος μας κάνει και μαθήματα πατριωτισμού λέγοντας με ειρωνική διάθεση, πως όσο οι Έλληνες μας επιτίθενται τόσο εμείς θα ενισχύουμε τον πατριωτισμό μας!


«Σοφές» κουβέντες από «σοφό» πρόεδρο!


Αφιερώνουμε στον Γκιόργκι Ιβάνοφ κάποια ντοκουμέντα από το μουσείο της Ηράκλειας, που όλα είναι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και που είτε γνωρίζει (σίγουρα τα έχει αντικρίσει), είτε κάνει τον... Κινέζο!


Οι φωτογραφίες είναι από τα ευρήματα, που οι  Σκοπιανοί έχουν εξαφανίσει από καιρό, αλλά υπήρχαν κάποτε σε βιβλία που μοιράζονταν στους επισήμους, πριν διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία και εμφανιστούν οι… «Μακεδόνες».

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
ΠΗΓΗ: radar-gr