18 Δεκ 2011

Φήμες για σχηματισμό μεταβατικού Πολιτικού Συμβουλίου με συμφωνία Παπανδρέου - Βενιζέλου


Η τοποθέτηση Μπεγλίτη ως εκπροσώπος Τύπου ερμηνεύεται απο πολλούς ως μια εσωκομματική ανακωχή
Με αργούς ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσουν οι εξελίξεις στο ΠαΣοΚ, καθώς κυριαρχεί το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας...
και τις πιθανότητες ελιγμών της κυβέρνησης υπό την πίεση εσωτερικών και διεθνών αβεβαιοτήτων.
Σε αυτό το πλαίσιο όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις προσαρμογής στις παρούσες συνθήκες, με ανασχηματισμό κομματικών οργάνων, όπως π.χ. του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Οι κκ. Παπανδρέου και Βενιζέλος φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε μία συμφωνία τουλάχιστον ως προς ένα κρίσιμο στοιχείο: ότι υπό τις παρούσες συνθήκες προέχει η διαφύλαξη της σταθερότητας της κυβέρνησης και της προώθησης του έργου της, με κομβικό σημείο την δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, η τοποθέτηση του κ. Π. Μπεγλίτη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠαΣοΚ σε αυτήν τη συγκυρία, ερμηνεύεται από πολλούς ως επιλογή που μπορεί να εκφράσει μία εσωκομματική ανακωχή και να ενσαρκώσει την προσπάθεια σφυρηλάτησης μίας στοιχειώδους ενότητας, καθώς ο πρώην υπουργός Αμυνας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν στενά τόσο με τον κ. Παπανδρέου, όσο και με τον κ. Βενιζέλο.

Ενδείξεις την επόμενη εβδομάδα


Υπό αυτές τις συνθήκες, πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ, το οποίο πιθανώς θα συνεδριάσει περί τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με την παρουσία υπουργών του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να γίνει ευρεία συζήτηση για χρονοδιαγράμματα και στόχους και ήδη κάποιες πλευρές δεν αποκλείουν και εκπλήξεις. Μία από αυτές, σύμφωνα με κάποια κομματικά στελέχη, μπορεί να είναι και μία ριζική αναδιοργάνωση ή ανασύνθεση του οργάνου, προκειμένου να υπάρξει μία προσαρμογή στις συνθήκες της περιόδου.
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου - πιθανώς σε συμφωνία με τον κ. Βενιζέλο - να ανακοινώσει μία ριζική αλλαγή στη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποκτήσει έτσι έναν μεταβατικό χαρακτήρα και δεν θα μετέχουν σε αυτό πρόσωπα που είχαν εκλεγεί υπό διαφορετικές συνθήκες ή ακόμη και μέλη της κυβέρνησης.

Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί μία εικόνα για την ροή των εξελίξεων, οι οποίες σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, είναι στενά συνδεδεμένες με την πορεία του κυβερνητικού έργου και την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης Παπαδήμου.


to vima.gr