17 Δεκ 2011

Εντολή για καθολικό έλεγχο «πόθεν έσχες» στο ΥΠΟΙΚ


Εντολή για καθολικό έλεγχο στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ, ΔΟΥ, ελεγκτικά κέντρα, Τελωνεία κ.τλ) έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με στόχο, όπως ο ίδιος...
επισημαίνει, να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών του υπουργείου του.


Ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στην παραπάνω απόφαση ύστερα από συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εφοριακών Χ. Νικολακόπουλο και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη, οι οποίοι μιλώντας σε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 έκαναν λόγο για διαχρονικές παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία στοςυ εφοριακούς και για πουσία πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ετσι και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος «ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών».

Και εντολή για διασταυρώσεις στοιχείων

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «επειδή ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ προέβαλε τηλεοπτικά τον ισχυρισμό ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί –μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις».


to ethnos.gr