Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις και οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις των Αγανακτισμένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες τη δική τους «Σύνοδο Κορυφής», με την ημερίδα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και το νέο σύμφωνο για το ευρώ....
Στην ξεχωριστή αυτή αντι-Σύνοδο συμμετείχαν ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Κώστας Βεργόπουλος, ο ερευνητής εργασιακών σχέσεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Αποστόλης Καψάλης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος, ο συγγραφέας Βασίλης Μηνακάκης, και φυσικά όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος με παρεμβάσεις και ερωτήσεις.
Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μαζική 48 κινητοποίηση στις 28 και 29 Ιουνίου, που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Οι Αγανακτισμένοι στηρίζουν τη 48 γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ καλούν τους διαδηλωτές της περιφέρειας να κατέβουν στην Αθήνα, για να μαζικοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η περικύκλωση της Βουλής.
28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο
Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο
Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.
Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!
Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-22 Ιουνίου 2011
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το σημερινο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Σύνταγμα, με τους Αγανακτισμένους να ανακηρύσσουν το Σάββατο ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και να διοργανώνουν «Γιορτή των Πολιτισμών».
Το πρόγραμμα:
Μετά τις 18:00 τραπεζάκια μεταναστευτικών οργανώσεων και σχολείων,
παιχνίδια στο παιδικό στέκι, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.
18:00-20:00 αγώνας κρίκετ μπροστά από τη Βουλή (Αμαλίας)
18:30-19:00 τραγούδια από “Η μαύροι κλέφτες band” απο την ομάδα των Πίσω
Θρανίων με τίτλο της εκδήλωσης “Ένα τραγούδι για τον Αχμάντ”.
19:00-21:00 Γυναίκες από το Πακιστάν θα κάνουν henna tattoo κάτω από
κάποια τέντα.
19:00 – 21:00 Συζήτηση
χαιρετίζουν:
Bernd Kasparek - Network Welcome to Europe, Germany
Μάνια Παπαδημητρίου - Ηθοποιός
μιλάνε οι:
Λωρέττα Μακόλευ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών
Πέτρος Ρυλμόν, Οικονομολόγος
Ανρί Κασόνγκο, Κίνημα Action Congo
Χασάν Καμπζουά, από τους 300 Απεργούς Πείνας
Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος
21:00 – 24:00 Λαϊκή συνέλευση
24:00 -03:00 Συναυλία
Τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται πως έχει κερδίσει το κίνημα των Αγανακτισμένων στις 31 ημέρες που πρωταγωνιστεί στις πλατείες, όπως προκύπτει από την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, το 68% των ερωτηθέντων συμπαρίσταται ηθικά στους Αγανακτισμένους, ενώ 8 στους 10 πιστεύουν πως το κίνημα έχει τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Επιπλέον, το 70% κρίνει πως το κίνημα των Αγανακτισμένων αποτελεί μια θετική κίνηση, έξι στους 10 συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις του κινήματος, ενώ 8 στους 10 θεωρούν πως οι Αγανακτισμένοι εκφράζουν τη δυσφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας απέναντι στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
Τέλος, το 71,8% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως το κίνημα αυτό είναι πιθανό να επηρεάσει την κυβέρνηση ή κάποιους πολιτικούς, προκειμένου να αλλάξουν τη στάση τους.
ΠΗΓΗ: tvxs.gr