23 Απρ 2011

Κλήρος και λαός γέμισαν την πλατεία της Κορίνθου στην σύναξη των Επιταφίων - Πύρινο το μήνυμα του Δεσπότη (δείτε φωτογραφίες)


 Με κάθε επισημότητα ,ευλάβεια και κατάνυξη χθες το βράδυ αρχές ,κλήρος και λαός γέμισε τις εκκλησιές συμμετέχοντας στον Επιτάφιο Θρήνο..Στην Κόρινθο και φέτος όλοι οι επιτάφιοι συναντήθηαν στο Κέντρο της πόλης ,στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη για να ακούσουν τον λόγο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διονυσίου..
Δείτε φωτογραφίες...




 Η Χορωδία Κορίνθου με τον μαέστρο Αλέξανδρο Παπαγιαννόπουλο έδωσε τον καλύτερο εαυτό της ψάλλοντας τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής κι οριοθετώντας τον τόπο της ιερής συνάντησης.



Το φετεινό εορταστικό διάγγελμα του Μητροπολίτη βαθύτατα θρησκευτικό ,άκρως επίκαιρο κι έντονα πατριωτικό ..."Την ζωή των Ελλήνων μπορούν να την πάρουν ,την ψυχή τους όμως που είναι η αγάπη τους για τον Χριστό δεν πρόκειται να την πάρουν ποτέ!"Ο Μητροπολίτης τόνωσε το πατριωτικό και θρησκευτικό αίσθημα των παρευρισκομένων και με τά το τέλος της ομιλίας του χειροκροτήθηκε...
Παρόντες στην ακολουθία του επιταφίου του Μητροπολιτικού ναού του Αποστόλου Παύλου ο αναπληρωτής υπουγός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,οι βουλευτές Κ. Φαρμάκη και Κώστας Κόλλιας ,ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός ,οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Δέδες και Α Παπαφωτίου,ο πρ. του ΕΚΑΒ Γ. Ροτζιώκος κ.α.