11 Φεβ 2011

Η νέα µεταµόρφωση της Μέριλ Στριπ


Μη σας ξεγελά η φωτογραφία. ∆εν είναι η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ στα νιάτα της. Είναι η Μέριλ Στριπ. Εν συντοµία, η Σιδηρά Κυρία της µεγάλης οθόνης θα υποδυθεί τη Σιδηρά Κυρία τηςΒρετανίας στη βιογραφική ταινία µε τίτλο – ποιον άλλον; – «Iron Lady».

Τα γυρίσµατα άρχισαν προσφάτως σε σενάριο της Αµπι Μόργκαν – γνωστή για τη µίνι δραµατική σειρά «Sex Traffic», µε θέµα την παράνοµη διακίνηση γυναικών – και σκηνοθεσία της...
Φιλίντα Λόιντ του κινηµατογραφικού «Mamma Mia». Στο φιλµ ξεδιπλώνεται η πορεία τής –µετέπειτα βαρόνης – Μάργκαρετ Θάτσερ η οποία κατέρριψε ταξικούς και φυλετικούς φραγµούς και έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Η προοπτική να εξερευνήσω την εποχή εκείνη που σηµαδεύτηκε από αυτήν την αξιοθαύµαστη γυναίκα είναι αφενός τροµακτική και αφετέρου συναρπαστική πρόκληση... Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω τον ρόλο µε τέτοιο ζήλο και προσοχή στις λεπτοµέρειες, όπως ακριβώς η κυρία Θάτσερ. Ελπίζω οι αντοχές µου να αρχίσουν να πλησιάζουν τις δικές της» έλεγε η Μέριλ Στριπ.

Η ιδέατης ταινίας δεν άρεσε σε όλους. Και πρώτα από όλα, τα παιδιά της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας είχαν σοβαρές αντιρρήσεις. Με το που άρχισαν να µαθαίνουν περισσότεραγια το φιλµ και το πώς παρουσιάζεται σε αυτό η µητέρα τους έπαθαν σοκ.
Το σενάριο της ταινίας παρουσιάζει τη βαρόνη Θάτσερ σαν µια ηλικιωµένη γυναίκα που πάσχει από άνοια και θυµάται την καριέρα της µε θλίψη. Η ταινία τη δείχνει να µιλάει µε τον εαυτό της, χωρίς να έχει καταλάβει πως ο σύζυγός της, ο σερ Ντένις Θάτσερ, έχει πεθάνει

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line.