21 Φεβ 2011

Ποιος κρύβεται πίσω απο τα αισχρά συνθήματα στην Αρχαία Κόρινθο;


Αίσχος !! Ντροπή !! Τι γίνεται στην Αρχαία Κόρινθο ;

Σας παραθέτουμε επιστολή αναγνώστη απο την εφημερίδα Ακροκόρινθος ,όπου αναφέρεται σε πολύ ύποπτα περιστατικά που δυστυχώς χρονίζουν κι επαναλαμβάνονται σε πολύ συγκεκριμένες στιγμές..Προπάντων όμως.. είναι απορίας άξιο γιατί ,αυτά τα άρρωστα μυαλά δεν συλλαμβάνονται κι εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την τοπική κοινωνία..

Στην επιστολή του αναγνώστη αναφέρονται τα εξής: «Αισχρός υβριστής βεβήλωσε με άκρα χυδαιότητα χθες (20-02-2011) τις εκδηλώσεις, που έγιναν στην Αρχαία Κόρινθο για τον αγιασμό του «Κονδύλειου Νηπιαγωγείου» και για την απόδοση τιμής από το Δήμο Κορινθίων και το Υπουργείο Παιδείας προς το ζεύγος των ευεργετών Αικατερίνης και Γεωργίου Μ. Κονδύλη.

Ένα σχολείο κόσμημα, που το είχαν καταστόλιστο από την προηγούμενη ημέρα οι μικροί μαθητές και η Τοπική Κοινότητα, πήγε τη νύχτα ο αρρωστημένος βέβηλος ρύπος και το γέμισε με βρωμερά συνθήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο ίδιος θλιβερός και άθλιος τύπος-ρύπος είχε βεβηλώσει προ πενταετίας (17-01-2005) το Δημοτικό Σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου, βιάζοντας λεκτικά εκατό και πλέον αθώες παιδικές ψυχές.

Αργότερα (25-03-2005) επεκτάθηκε στο Κρυονέρι Κορινθίας… Πιο πρόσφατα (26-05-2010) ξαναμόλυνε με την αθλιότητά του το Γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου και τώρα… το Νηπιαγωγείο και τον παρακείμενο Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

Ο γραφικός χαρακτήρας είναι ο ίδιος. Το «λεξιλόγιο» απύθμενης χυδαιότητας. Και ο στόχος-πρόσχημα της ύβρεως πάντα ο ίδιος, η τρομοκράτηση γνωστού Κορίνθιου εκπαιδευτικού και συγγραφέα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας έχει υπόψη της όλες αυτές τις αισχρές πράξεις.

Με ερώτηση του βουλευτή Άγγελου Μανωλάκη (1-04-2005) είχε φτάσει το θέμα στην Ελληνική Βουλή και είχε εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από τον τότε Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βουλγαράκη και από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα.

Ο κ. Μανωλάκης είχε επισημάνει στην ερώτησή του: «Η ανησυχία και η αγωνία των πολιτών κάνει πλέον λόγο για Μεθοδεύσεις του Παρακράτους και για προμηνύματα τρομοκράτησης κάθε δημοκρατικής ελεύθερης φωνής, σκέψης και έκφρασης. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος Δάσκαλος επελέγη ως στόχος, επειδή είναι επώνυμος στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, γνωστός για την ηπιότητα του χαρακτήρα και για το ήθος του, και ανένταχτος πολιτικά… δηλαδή απροστάτευτος».

Η τοπική κοινωνία στην Αρχαία Κόρινθο είναι ανάστατη. Η ύβρις αυτή αμαύρωσε την ωραιότερη ημέρα της σύγχρονης ιστορίας του χωριού, τη στιγμή που με πανηγυρισμούς και τιμές δεχόταν επισήμως τη δωρεά ενός ολόκληρου Νηπιαγωγείου, προσφορά του ζεύγους βιοπαλαιστών-ευεργετών Αικατερίνης και Γεωργίου Μ. Κονδύλη. Ήταν μια επίθεση αισχρότητας, ένας βιασμός ψυχών, μια εγκληματική πρόκληση. Και ευλόγως τίθενται ερωτήματα προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές:

Γιατί αδρανούν;

Γιατί αφήνουν μια τέτοια εγκληματική, τρομοκρατική, εν εξελίξει και διαρκή εκδήλωση ψυχικού βιασμού, να θεωρείται «προσωπική» αντιπαράθεση;

Γιατί δεν προβαίνουν σε ανακρίσεις και έρευνες;   Τι περιμένουν επιτέλους; Ως πού μπορεί να φτάσει η ατιμωρησία των κατά σύστημα εγκληματούντων;

Τι θα κάνουν οι βουλευτές μας; Ο κ. Μπεγλίτης; η κα Φαρμάκη; ο κ Μανωλάκης; ο κ. Κόλλιας;

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ο Δήμαρχος Κορινθίων, που έζησε από κοντά την ασχημία; Δεν αρκεί, κυρίες και κύριοι, να σβήνουμε απλώς τη βρωμιά. Προλάβετε… Ενεργήστε  τα δέοντα προτού γιγαντώσει και πνίξει στην μπόχα της όλη την κοινωνία…

  Εφημερίδα "ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ".