6 Απρ 2020

Γιατί απέρριψε ο Κικίλιας το αίτημα Νίκα για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο


“Ανεξάρτητα από τον πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων ο οποίος δεν δικαιολογεί σήμερα κέντρο αναφοράς, έπρεπε να είχε υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία με εξοπλισμό και μέσα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων -και υπήρχε φόβος για πολλά”.


Κάπως έτσι ερμήνευσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την δημόσια  απόρριψη του αιτήματος του να γίνει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο,νοσοκομείο αναφοράς στην Πελοπόνησο, απο τον Βασίλη Κικίλια. 
Είναι ακριβώς αυτό που επισημαίναμε απο την αρχή , ότι δηλαδή αυτό το αίτημα έπασχε απο επιχειρηματολογία και περισσότερο στόχευε στην επικοινωνία. 
Η προχειρότητα αυτού του αιτήματος φάνηκε ακριβώς πως δεν υπήρχε ο επαρκής εξοπλισμός καθώς  επίσης και απο τον χρόνο στον οποίο τέθηκε, στην μέση της πανδημίας όταν ακόμα το ΕΣΥ προσπαθούσε να οργανωθεί και να 'καλύψει" τις τεράστιες ελλείψεις του στα μεγάλα Νοσοκομεία αναφοράς της χώρας , προσδοκώντας σε ...δωρεές!

Το ότι ο Περιφερειάρχης ενδιαφέρεται για το σύστημα Υγείας της Πελοποννήσου και να επιθυμεί να το αναβαθμίσει,οπωσδήποτε είναι θετικό. 
Αναμένουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που άμεσα θα δείξουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του. 
Εμείς, απο την άλλη, θα λέμε τα πράγματα έτσι όπως είναι.

Τζ. Σουκ