29 Μαρ 2020

Κορονοϊός: 1156 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 95 νέα και 38 νεκροί


Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν...


95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Όπως είπε τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με διαφορετικές δηλώσεις τους, κυβερνητικά στελέχη καθιστούν σαφές, πως η καραντίνα στην οποία έχει μπει η χώρα (με πρώτο μέτρο, θυμίζουμε, το κλείσιμο των σχολείων στις 10 Μαρτίου, κατόπιν το κλείσιμο των καταστημάτων και τελευταίο την απαγόρευση κυκλοφορίας από την περασμένη Δευτέρα 23/3) θα συνεχιστεί και όλο τον Απρίλιο, καθώς στα μισά με τέλη αυτού του μήνα αναμένεται η κορύφωση της επιδημίας στη χώρα. Ήδη σήμερα, Κυριακή, ανακοινώθηκε η παράταση του κλεισίματος των μαγαζιών ως τις 11 Απρίλη. 

Επίσης, παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.

Αποφασίστηκε, επίσης, να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προκλητικούς λόγους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πως θα παρουσιάσει νέα μέτρα για την οικονομία, για τον μήνα Απρίλιο, αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Τα υπάρχοντα κυβερνητικά μέτρα για «στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων» αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, όπου και αυτή την κρίση καλούνται να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Ενδεικτικά, δίνονται 800 ευρώ σε μισθωτούς επαγγελματίες, ενώ παραμένει το αίσχος της μείωσης του 50% στο μισθό, όπως προβλέπει η ΚΥΑ του Υπ. Εργασίας, που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Και όχι μόνο: επίδομα κατώτερο των περιστάσεων για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που μένουν κλειστές λόγω καραντίνας, αστειότητες με voucher στους δικηγόρους, προαναγγελία απολύσεων στο δημόσιο - ενώ στον ιδιωτικό τομέα έχουν ξεκινήσει ήδη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα των επίγειων υπηρεσιών στο «Ελ. Βενιζέλος», και βεβαίως το «νέο εργατικό δίκαιο» Βρούτση...


ΠΗΓΗ: left.gr