14 Σεπ 2016

Μαδριγάλειος Μουσική Σχολή Κορίνθου: Στα 23 της χρόνια μετρά 23 βραβεία και διακρίσεις σπουδαστών της σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς


Το μαδριγάλι είναι είδος κοσμικής, πολυφωνικής, φωνητικής μουσικής που άνθισε την εποχή της Αναγέννησης .
Στην Κόρινθο έγινε γνωστό πριν από 2 δεκαετίες ,όταν ο Νίκος Σουκαράς και η Φάλια Παπαγιαννοπούλου ίδρυσαν την Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή....


 
Ένωσαν τις γνώσεις τους ,τις εμπειρίες τους, την αγάπη για την μουσική και την επικοινώνησαν μαζί με μια  διαφορετική αισθητική  στους νέους ανθρώπους. Το εγχείρημα το πλαισίωσαν καταξιωμένοι μουσικοί  και κάπως έτσι «άνθισε» το Μαδριγάλι στον τόπο μας, βγάζοντας προς τα έξω μια μουσική παιδεία και κουλτούρα πλούσια σε γνώση, δράση και επιτυχίες.


23 χρόνια, από την ίδρυση της,  η Μαδριγάλειος μετρά 23 Βραβεία και Διακρίσεις σπουδαστών της σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, γεγονός που πιστοποιεί τον αρχικό σκοπό και στόχο της Σχολής:

 Tην υψηλή μουσική κατάρτιση των σπουδαστών της, μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα με καταξιωμένους καθηγητές και σολίστ που στο ενεργητικό τους έχουν υψηλότατες διακρίσεις των μαθητών τους.
 
Κι όλα αυτά μέσα από μια διαφορετική φιλοσοφία που μπλέκεται όμορφα με τις νότες και γίνεται δημιουργία. 


 "Τον δρόμο σου τον δείχνουν οι καλύτεροι"

Πώς θα γινόταν αλλιώς; 

Είναι γνωστή η προσφορά , οι γνώσεις, το ύφος και το ήθος  της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου μέσα από την διαδρομή της και τις διακρίσεις της ως μαέστρου σε χορωδιακό επίπεδο, του Νίκου Σουκαρά η κατάρτιση του οποίου αποδεικνύεται μέσα απο τις συνεχείς  επιτυχίες και διακρίσεις των μαθητών του (23 βραβεία  σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς), τον καταξιωμένο 

συνθέτη -βραβευμένο με τον βραβείο Παπαιωάννου της Ακαδημίας Αθηνών- καθηγητή σύνθεσης & ανώτερων θεωρητικών Φίλιππο Τσαλαχούρη,τον Μιχάλη Μπρούζο σολίστ - συνθέτη - καθηγητή Κιθάρας και ανωτέρων θεωρητικών,  τον Γιώργο Μπεχλιβάνοχλου  σολίστ στην κιθάρα-διευθυντής του πανελλήνιου φεστιβάλ κιθάρας Λουτρακίου "Αll that guitar" - διευθυντής "Μαδριγαλιστών",την Σοφία Ρήγα καθηγήτρια πιάνου -απόφοιτο Α.Π.Θ. , το Νίκο Κωσταντέλο στην τρομπέτα με πολλές συνεργασιες στη Λυρικη σκηνη  ,την Άννα Ταμπούκου θεωρητικός -καθηγήτρια  φλαουτου ,την Ευη Τσιρτση καθηγήτρια  φωνητικης και τον Δημήτρη Σουκαρά βραβευμένο κιθαρίστα σε πολλούς διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς-τελειόφοιτο Ιονίου Πανεπιστημίου -τμήμα Μουσικών Σπουδών.



 Οι "Μαδριγαλιστές" και τα βραβεία τους


Από το 2012 λειτουργεί το Κιθαριστικό σύνολο "Μαδριγαλιστές" που απαρτίζεται από μαθητές της Σχολής, με παρουσία σε διάφορα κιθαριστικά φεστιβάλ της χώρας και συμμετοχή και βραβεία σε διαγωνισμούς κιθαριστικών συνόλων.


Η γνώση και η διδασκαλία στην Μαδριγάλειο δεν σταματούν όμως μόνο στα πλαίσια της διάρκειας μιας ωριαίας διδασκαλίας . 

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιλαμβάνονται επισκέψεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα με παρακολούθηση συναυλιών και σεμιναρίων. 


Από την φετινή χρονιά θα δίνονται ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε σπουδαστές της σχολής που με την επίδοση τους διακρίνονται σε πανελλήνιους-διεθνείς διαγωνισμούς.


Κάπως έτσι συνεχίζει την  ιστορία της η  Μαδριγάλειος  Μουσική Σχολή ..


Να υποδέχεται τους νέους ανθρώπους κάνοντας την μουσική παιχνίδι! 

 Και τους μεγαλύτερους να τους μυεί στην μαγεία  της μελωδίας, της έμπνευσης, της δημιουργίας, της δεξιοτεχνίας, της επιβράβευσης, της αναγνώρισης.
Γιατί μουσικός δεν γενιέσαι ..γίνεσαι! 


Και αυτόν τον δρόμο στον δείχνουν οι καλύτεροι! Αυτοί που έχουν ήδη γράψει την δική τους ιστορία.



ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΓΑΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ:

Ανώτερα θεωρητικά:
Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα
Τμήματα προετοιμασίας ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών (πανελλήνιες εξετάσεις)


Τμήματα Νυκτών Εγχόρδων:
Κλασσική κιθάρα, Μαντολίνο
Έγχορδα με δοξάρι
Πιάνο


Τμήματα Σύγχρονης Μουσικής:
Ηλεκρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσσο
Τμήματα Πνευστών
Τμήματα Προσχολικής Αγωγής
Μαθήματα Ορθοφωνίας και Σύγχρονου τραγουδιού (ενηλίκων και ανηλίκων)



Αυτά είναι τα 23 Βραβεία και οι  Διακρίσεις των σπουδαστών της σχολής  σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς!! 


1996-97. Γ. Μπούρας
1ο βραβείο κιθάρας Μουσικοί Αγώνες Καλαμάτας και πρώτο βραβείο στους μαθητηκούς μουσικούς αγώνες Ν.Α. Κορινθίας.


2000. Ξ. Αγάθος 1ο βραβείο κιθάρας Μ.Α.Κ.


2003. Β. Πανουτσοπούλου και Κ. Παράσχος 2ο βραβείο κιθάρας Μ.Α.Κ. και Γ.Καλατζοπούλου έπαινος στον ίδιο διαγωνισμό.


2004. Γ. Κλήμης 1ο βραβείο κιθάρας Φίλωνα-Ωδείο Αθηνών.


2009. Τ. Παναγιωτάκη 1ο βραβείο και τιμητική διάκριση κιθάρας στον διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. και Χ. Σταμούλη 2ο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό


2011. Δ. Σουκάρας 1ο βραβείο κιθάρας στο διεθνές φεστιβάλ Βέροιας (στην κατηγορία μέχρι 16 ετών)


2012. Δ. Σουκαράς 1ος έπαινος κιθάρας στο διεθνές φεστιβάλ Βέροιας (στην κατηγορία μέχρι 22 ετών)


2014. Δ.Σουκαράς 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Φίλωνα-Ωδείο Αθηνών (στην κατηγορία μέχρι 22 ετών) και Χ. Μποβολής 1ο βραβείο, χρυσό μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο (στην κατηγορία μέχρι 13 ετών)
Δ. Σουκαράς 3ο βραβείο κιθάρας στο διεθνές φεστιβάλ Πάτρας (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)
Δ. Σουκαράς 2ο βραβείο κιθάρας στο 2ο φεστιβάλ Καρδίτσας (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας) και Γ. Καμζόλας 3ος έπαινος στο ίδιο φεστιβάλ (στην κατηγορία μέχρι 16 ετών)
Δ. Σουκαράς 1ο βραβείο στις <Ημέρες Μουσικής Πρέβεζας> (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)
Δ. Σουκαράς 1ο βραβείο στην Θερινή Ακαδημία κιθάρας Αρρίον (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας), Γ. Καμζόλας 2ο βραβείο στο ίδιο φεστιβάλ (στην κατηγορία μέχρι 16 ετών) και οι Μαδριγαλιστές 2ο βραβείο στο ίδιο φεστιβάλ (στον διαγωνισμό μουσικών συνόλων)


2015. Δ. Σουκαράς 2ο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας) 1ο βραβείο δεν δόθηκε.
Δ. Σουκαράς 2ο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ Πάτρας (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας) και Χ. Μποβολής 1ο βραβείο στον ίδιο φεστιβάλ (στην κατηγορία μέχρι 16 ετών).
Χ. Μποβολής 1ο βραβείο στον διαγωνισμό του Παλαιού φαλήρου κατηγορία έως 16 ετών (2016).
Δ. Σουκαράς 3ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό κιθάρας Δ.Φάμπας (2016).
Δ. Σουκαράς 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας Ανωγείων.