21 Ιουν 2016

Ρότζερ Φέντερερ: Απλά λατρεύω το τένις!


Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει βαρεθεί να ακούει τους δημοσιογράφους αλλά και τους απλούς φιλάθλους να τον ρωτάνε, πότε θα αποσυρθεί ή γιατί συνεχίζει να παίζει τένις, αφού δεν μπορεί να κερδίσει Grand Slam τίτλους! 
Η απάντηση του μαέστρου αποστομωτική!


 Δεν τον νοιάζει αν δεν κερδίσει άλλο Grand Slam. Αν χρειαστεί, για κάποιον λόγο, να αποσυρθεί σήμερα από το άθλημα, θα είναι και πάλι χαρούμενος με όσα έχει καταφέρει...

Ο Ρότζερ Φέντερερ εξήγησε τον λόγο για τον οποίον είναι ακόμα στο court και συνεχίζει να μας προσφέρει τις μοναδικές του εμπνεύσεις και δεν είναι άλλος από την αγάπη του για το άθλημα...

Απλά γουστάρει να παίζει τένις, να είναι μέσα στο court, να προπονείται, να ταξιδεύει, να παίζει με τους βασικούς του ανταγωνιστές ή με τα νέα κανόνια του ATP Tour.

"Ακούω τις συζητήσεις για απόσυρση από το 2009, όταν κέρδισα το Γαλλικό Όπεν και ο κόσμος αναρωτιόταν για ποιον λόγο να συνεχίσω να παίζω. Τι πρόβλημα έχετε; Δεν μπορείτε να καταλάβετε, ότι απλά με ευχαριστεί το γεγονός ότι παίζω τένις; Δεν χρειάζεται να κερδίζω τρία Grand Slam το χρόνο. 
Αν το σώμα δεν μπορεί, αν το πνεύμα δεν μπορεί, αν η γυναίκα μου δεν θέλει άλλο ή τα παιδιά μου δεν τους αρέσει, θα σταματήσω να παίζω αύριο. Κανένα πρόβλημα. Όμως αγαπώ τόσο πολύ το τένις, που δεν με νοιάζει, αν κερδίζω τίτλους. Δεν είναι αυτός ο στόχος μου" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Φέντερερ σε συνέντευξή του στον The Gurdian.

Είναι η καλύτερη απάντησή του, σε όσους τον αμφισβητούν, τον χλευάζουν και τον παροτρύνουν να παραιτηθεί "γιατί ξεφτυλίζεται", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι "φίλαθλοι" του αθλήματος, ακόμα και αρκετοί υποστηρικτές του.

Στη συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στον μεγαλύτερό του αντίπαλο αλλά και καλύτερό του φίλο στο tour, τον Ράφαελ Ναδάλ...

"Με τον Νόβακ έχουμε δώσει μεγάλες μάχες, όμως τα match-up με τον Ράφα θα είναι πάντα μοναδικά, κυρίως λόγω του τελικού στο Wimbledon 2008. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους φίλους μου στο tour. Φυσικά και δεν έχει τελειώσει ο Ράφα. Είναι στο Top5 του κόσμου" είπε ο μαέστρος.

Ο Ναδάλ είναι γνωστός για τον χρόνο που χρειάζεται, ώστε να προετοιμαστεί ανάμεσα στους πόντους. Ο Φέντερερ παραδέχθηκε, ότι μερικές φορές εκνευρίζεται με τις "τελετουργίες" και τα "τικς" του αντίζηλού του.

"Όταν πρόκειται να σερβίρει, εσύ πρέπει να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου και όχι σε αυτά που κάνει με τα χέρια του. Όταν οι διαιτητές του επιτρέπουν να ξεφεύγει απ'τα όρια, εκνευρίζομαι..." παραδέχθηκε ο Φέντερερ.