15 Δεκ 2015

ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΗ UBS! Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες – Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι


Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο γραφείο της ελβετικής τράπεζας UBS έκαναν το βράδυ της Παρασκευής οικονομικοί εισαγγελείς.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εισαγγελείς βρήκαν...

 πολλά στοιχεία και ταυτοποίησαν τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιο μικρή κατάθεση είναι 1,5 εκατ. ευρώ και η μεγαλύτερη 12 εκατ.

Την εντολή για την έρευνα έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ενώ την έφοδο έκαναν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χ. Ντζούρας και κατά την διάρκειά της κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι υπολογιστών. Επίσης κατασχέθηκαν και στοιχεία από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με την UBS. Σε αυτούς βρήκαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν δεν έβρισκαν ποσά στους λογαριασμούς, τους αντιπαρέβαλλαν με αριθμούς λογαριασμών στη λίστας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τότε τους έβρισκαν να ταυτοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να σπεύσουν στις ειαγγελικές αρχές, διεκδικώντας μάλιστα ευνοϊκή μεταχείριση σε περίπτωση που «συνεργαστούν» μαζί τους.