21 Νοε 2015

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - Γράφει η Ευγενία Αγγελοπούλου


Ελλάδα…. Μια χώρα που πάντα περνά δυσκολίες αλλά πάντα καταφέρνει να τα ξεπερνά όλα, παρόλο που σαν χώρα μπορεί να πληγώνεται, οι πολίτες να στενάζουν ή στην τελική να φτάνει μια ανάσα πριν το πάτο. 
Καλή ώρα τα τελευταία χρόνια και ακόμα περισσότερο τώρα τελευταία. Συνεχώς πάμε στον πάτο αλλά ο πάτος όπως φαίνεται έχει κι άλλο. Άραγε γιατί τόσο χάλι και τόση κατάντια;;; 


 Που πάμε πατριώτη;;  
Τελικά εμείς τόσα χρόνια, αρμενίζουμε στραβά ή ο γιαλός είναι στραβός;;; Πόσο ακόμα πατριώτη θα στενάξουμε ;; Μήπως να αναμένουμε κι άλλον μεγαλύτερο Γολγοθά από αυτόν που ήδη βιώνουμε ο καθένας από εμάς στο πετσί του;;; Ο θεός να βάλει το χέρι του!!!... Πρέπει όμως και εμείς να βάλουμε πλάτη… OΛΟΙ . Κι όταν λέω όλοι εννοώ πολιτικοί και πολίτες. Πολύ περισσότερο οι πολιτικοί μας …. Μην ξεχνάμε ότι γι αυτό βρίσκονται στο κοινοβούλιο, για να μας εκπροσωπούν. Κι εδώ έρχεται ένα ερώτημα αυθόρμητο.. 
Μας εκπροσωπούν όπως πρέπει ή παριστάνουν ότι μας αντιπροσωπεύουν κι εμείς ότι δήθεν είμαστε ικανοποιημένοι; Κάτι δείχνει πως πλέον ίσως έχουμε περάσει στην λογική του << έτσι κι αλλιώς δύσκολα επιβιώνουμε άρα τι άλλο χειρότερο μπορεί να επέλθει>>. Αυτή είναι η λογική που δυστυχώς από ότι φαίνεται σαν κοινωνία έχουμε οδηγηθεί…. Οι πολιτικοί μας τι κάνουν; Τι πράττουν όλα αυτά τα χρόνια και τι τελικά θα παραδώσουν σε εμάς;; ποια είναι η χώρα που εμείς θα πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον μας; Ποιες είναι οι προοπτικές;; Πολλά ερωτηματικά και ακόμα περισσότερες αμφιβολίες. Επιτρέψτε μου να παραθέσω κάποια ερωτήματα ακόμα που πραγματικά είναι μέσα από την ψυχή μου εντελώς αυθόρμητα, ειλικρινά και με μεγάλο ενδιαφέρον για τις απαντήσεις, τις οποίες θα χαιρόμουν να μου έδινε έστω ένας υπεύθυνος…!!! Απευθύνομαι πρώτα στους πολιτικούς γιατί είναι εκείνοι που αποφασίζουν. 
Θα τολμήσω να πω ότι τις περισσότερες φορές αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Άραγε έχετε αναρωτηθεί κύριοι πολιτικοί μας για το τι τελικά έχετε πράξει όλα αυτά τα χρόνια και τώρα έχουμε φτάσει στο ναδίρ;; 

Γιατί εξευτελίσατε τους θεσμούς αυτής της χώρας και έχετε απεμπολήσει πολλά ιδανικά και αξίες που οι προγονοί μας πάλευαν χρόνια ; Αυτοί ήταν ΗΡΩΕΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ!!! Εσείς τι είστε;;; Είστε ηγέτες;; Είστε η ελπίδα;;  
Είστε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ή βολευτές των δικών σας και των συμφερόντων σας; Σας ενδιαφέρει πραγματικά ο κάθε πολίτης και τα προβλήματα του ή ο παχυλός μισθός, η καρέκλα και τα οφέλη από την εξουσία;; Για τους νέους αυτού του τόπου , έχετε ποτέ σκεφτεί το μέλλον τους;;
 Ή δεν σας απασχολεί γιατί τα δικά σας παιδιά τα έχετε βολέψει μακριά από τον Γολγοθά που όλοι μας περνάμε;; Τι φταίει η νέα γενιά να πληρώνει τις δικές σας πολιτικές; Με ποιο δικαίωμα υποθηκεύετε το μέλλον μας και γιατί; Γενικότερα με μια λέξη ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ; Γιατί τόση κοροϊδία ; Γιατί έχετε <σακατέψει> την ελπίδα του κάθε πολίτη; Εάν δεν θέλετε και δεν μπορείτε να κάνετε αυτά που αξίζουν στους πολίτες, σταματήστε να τους αντιπροσωπεύετε. 
Δεν ωφελεί σε κάτι και μόνο κακό κάνετε που οι πολίτες το πληρώνουν και σας πληρώνουν πολύ ακριβά. Ακόμα περισσότερο σας πληρώνουμε εμείς . Οι νέοι πληρώνουν και θα πληρώσουν όλα αυτά τα λάθη και την ανευθυνότητα σας για την χώρα και τον απλό κόσμο. Οι πολίτες είναι βέβαια αυτοί που σας έχουν δώσει όλα αυτά τα αξιώματα . Αλλά πρέπει και ο καθένας από εμάς να μην αυταπατάται ότι ο καθένας από εσάς θέλει να δουλέψει για τον τόπο. Σίγουρα υπάρχουν άξιοι άνθρωποι στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου και ιδιαίτερα νέοι. Όμως πρέπει επιτέλους όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ να αποσυρθούν. Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός !!!! Γιατί μόνο εμπαιγμό εισπράττουμε εδώ και αρκετό διάστημα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό το τραγελαφικό σκηνικό. Θα μου πει κάποιος , πως πλέον έχουμε να διανύσουμε ένα τεράστιο τούνελ που κανείς δεν ξέρει πότε έχει έξοδο και για πόσο θα διαρκέσει αυτή η αβεβαιότητα και επιτρέψτε μου το σκοτάδι στην χώρα. Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που ανέφερα είναι το ΟΧΙ. Τίποτα δεν έχετε κάνει και το μόνο που έχετε καταφέρει είναι να επικρατεί ένα ΧΑΟΣ για καιρό τώρα. Όμως , δικαιούμαστε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας κάτι πολύ καλύτερο από αυτά που ζούμε μαζί σας ή αν θέλετε και εξαιτίας σας. Όλοι έχουμε ευθύνες και δεν λέει κανείς ότι όλα έγιναν τώρα. Τα προβλήματα πάντα υπήρχαν απλά κάποιοι έκαναν ή κάναμε αν θέλετε τα στραβά μάτια. Τώρα, όμως είναι επιβλητική ανάγκη να κοιτάξουμε μπροστά και να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε να φτιάξουμε με μόνο γνώμονα το καλό για την χώρα και τους πολίτες της. Φτάνουν πια πολιτικές απατεωνιές και τα παιχνίδια εις βάρος πολιτών και μιας ολόκληρης χώρας. Οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε πράγματα και υποσχέσεις που τελικά δεν είναι τίποτα εκτός από λόγια, λόγια, λόγια με μόνο σκοπό να προκαλέσουν εντύπωση ή στην τελική να υφαρπάξουν ψήφο ή ακόμα να παραπλανήσουν ή και να ωραιοποιήσουν πράγματα αποποιώντας τις ευθύνες του καθένα. 
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή την χώρα. Της αξίζουν τα καλύτερα. Όλα αυτά τα ερωτήματα ήταν μέσα από την ψυχή μου και ίσως πολλοί να τα έχουν στο μυαλό τους. Αδήριτη ανάγκη αποτελεί πλέον να κάνουμε κάτι που να κάνει την Ελλάδα μας και πάλι περήφανη και φυσικά, να είναι και πάλι όπως πριν στο υψηλότερο βάθρο. Μπορούμε αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά. Όλα αυτά θα επιτευχθούν μόνο με πίστη , αισιοδοξία και πολύ δουλειά από όλους και δη από τους πολιτικούς μας που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν μαζί με τους πολίτες την πραγματικότητα και να την κάνουν πολύ καλύτερη και όχι να παριστάνουν ότι δεν φταίνε ή δεν γνωρίζουν τίποτα . Σοβαρότητα, αισιοδοξία, πίστη και πολύ δουλειά θέλει ο τόπος μας από όλους. Μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα και το θέλουμε όλοι.!!!!!