9 Οκτ 2015

Η Εθνική τραγωδία δεν έχει τελειωμό


Η ταπείνωση έχει πλέον... ομαδοποιηθεί: Εθνική Ελλάδας. Το εθνικό μας συγκρότημα, το οποίο μας προσέφερε ουκ ολίγες συγκινήσεις από το 2004 μέχρι και πέρυσι, έχει γίνει ομάδα για λύπηση.
Το μαρτυρά η νέα της ήττα (6η σε εννέα αγώνες!) στα προκριματικά του Euro της Γαλλίας, χθες το βράδυ στο...


«Γουίντσορ Παρκ», με 3-1 από τη Β. Ιρλανδία και η οριστικοποίηση της τελευταίας θέσης στον όμιλό της μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της... Εθνικής τραγωδίας, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ (!) από το 1968 και τούδε, οπότε και συμμετέχει σε προκριματικές φάσεις Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αν η χθεσινή νίκη της Β. Ιρλανδίας, η οποία πανηγύρισε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της, αποτελεί την πιο χρυσή σελίδα της, για τη «γαλανόλευκη» αποτελεί ένα κατάμαυρο βιβλίο. 

Οι διοικούντες την ΕΠΟ, οι οποίοι σε διάστημα 13 μηνών έχουν επιλέξει, για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, τον Ρανιέρι και τον Μαρκαριάν και εσχάτως, ως υπηρεσιακή λύση, τον Τσάνα, δεν πρέπει να βρουν μόνον νέο εκλέκτορα, αλλά και ικανά στελέχη στην άσκηση διοίκησης.

Κι αν προχθές ο Β. Μόρας είχε ζητήσει να σταματήσει η γελοιοποίηση, χθες το βράδυ κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει τους Βορειοϊρλανδούς, οι οποίοι, εκμεταλλευθέντες τα λάθη μας, την ανυπαρξία μας και την... ατυχία μας (στη διπλή ευκαιρία του 45΄+1΄με τον Καρέλη και το σουτ του Μήτρογλου που κατέληξε στο δοκάρι), επέτειναν τη γελοιοποίησή μας. 
Και προκάλεσαν τον εκνευρισμό μας, όπως συνέβη με τον Χολέμπας μετά τη λήξη του αγώνα. Τότε που παράκουσε στο κάλεσμα του αρχηγού Παπασταθόπουλου να πάνε όλοι οι διεθνείς προς το μέρος των λίγων Ελλήνων ταξιδιωτών, βγάζοντας αρχικά τη φανέλα του και απωθώντας στη συνέχεια τον Αραβίδη.

Τα δύο γκολ (35΄, 58΄) του αρχηγού (παίχτη της Σαουθάμπτον) Στίβεν Ντέιβις και το ένα του Μαγκένις (49΄) έστειλαν τη Β. Ιρλανδία στη... Γαλλία και το εθνικό μας συγκρότημα, που σκόραρε με τον Αραβίδη (86΄), στο... Ντέιβις Cup.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μακ Γκόβερν, Μακ Νάιρ (85΄Μακ Κάλουγκ), Μακ Κόλεϊ, Κάτσκαρτ, Μπρουντ, Κ. Εβανς, Γουόρντ (71΄ Μακ Γκιν), Ντάλας, Νόργουντ, Ντέιβις, Μαγκένις (78΄ Μπόις).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Σάμαρης, Καρέλης (63΄ Μάνταλος), Αραβίδης, Κονέ (71΄ Πέλκας), Μήτρογλου (76΄ Αθανασιάδης).