9 Δεκ 2010

Το πρόγραμμα του Ολι Ρεν στην Αθήνα


Συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον υπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαικής Ενωσης κ. Ολι Ρεν. Βασικά θέματα συζήτησης θα είναι οι λεπτομέρειες του σχέδιου επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του μηχανισμού στήριξης των 110 δισ. ευρώ...

και η πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, ενόψει της αξιολόγησης για τη τέταρτη δόση των 15 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Το πρόγραμμα του κ. Ρεν έχει ως εξής:

-Στις 09.00 το πρωί θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο που οργανώνει ο Economist με θέμα «Διατηρώντας ζωντανό το ευρώ και η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

-Στις 11.00 οκ. Ρεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

-Στις 12.05 έχει προγραμματιστεί εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο και θα ακολουθήσει ομιλία του επιτρόπου στα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής (ώρα 12.15).

-Αμέσως μετά ο φινλανδός επίτροπος θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Π. Θωμόπουλος.

-Στις 15.00 σήμερα το απόγευμα ο κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

-Στις 16.30 έχει προγραμμαρτιστεί συνέντευξη τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

-Σήμερα το βράδυ, ο κ. Ρεν θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα των επαφών του συμμετέχοντας σε δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς.

το Βημα on line