9 Φεβ 2011

Σχεδιασμοί για τα μεγάλα πολιτιστικά έργα του νομού Κορινθίας


Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου μετείχε στην  σύσκεψη που έλαβε χώρο στην Τρίπολη, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, με πρωτοβουλία του αιρετού Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και με τη συμμετοχή...
όλων των Διευθυντών των Εφορειών Αρχαιοτήτων Πελοποννήσου.
Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν η πολιτική των Εφορειών στα πλαίσια της στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα έργα τα οποία πρόκειται να δρομολογηθούν.
Ο κ. Παπαφωτίου αφού έλαβε το λόγο αναφέρθηκε στο θέμα του φωτισμού του κάστρου του Ακροκορίνθου σημειώνοντας  πως πρόκειται για "πυρόπληκτο κάστρο", ο δε Περιφερειάρχης ζήτησε την επέμβαση  των αρμόδιων υπηρεσιών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου τα φώτα, στο μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου, ν’ ανάψουν και πάλι.
Ο κ. Παπαφωτίου εξήγησε ακριβώς τις φθορές που έχουν γίνει από τις φωτιές, αλλά και την λεηλασία που υφίσταται το σύστημα του φωτισμού από αγνώστους. Η υπηρεσία δεσμεύτηκε να επιληφθεί του θέματος και με επιτόπια έρευνα να καταγράψει τις ακριβείς ανάγκες, ενώ ενημέρωσε πως στην μελέτη που γίνεται περιλαμβάνεται η συνολική ανάπλαση του χώρου έξω από το Κάστρο.

Το πάρκινγκ θα αναμορφωθεί, ανέφερε ο προϊστάμενος της 25η Εφορείας Βυζαντινών  Αρχαιοτήτων  κ. Αθανασούλης, ενώ είπε πως στο χώρο θα φυτευτούν και δέντρα ώστε να μην υπάρχει πλέον η εικόνα του πυρόπληκτου.  
Ο κ. Παπαφωτίου, συνεχίζοντας την παρέμβασή του, αναφέρθηκε και στα άλλα μεγάλα πολιτιστικά έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Νομό όπως το μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο,  η ολοκλήρωση των έργων στο Αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου και άλλα σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τον πολιτισμό και θα προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες.
Με μεγάλη προσοχή άκουσε για τα προβλήματα του νομού που αφορούν τον πολιτισμό ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και έδωσε άμεσες εντολές ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες και οι σχεδιασμοί για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.