28 Νοε 2020

Πανδημία COVID-19: Επιβράδυνση ή επιτάχυνση του νεοφιλελευθερισμού;


Διονύσης Σκλήρης

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, η καπιταλιστική μονοτροπία δείχνει αρκετά ανθεκτική. Ο λόγος είναι, ότι ο «υπαρκτός» καπιταλισμός δεν βασίζεται σε μία καθαρή μορφή...

Κορωνοϊός: Στα 1.747 τα νέα κρούσματα - 121 θάνατοι σε ένα 24ωρο-1 κρούσμα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα  1.747 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα,
εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των..

Είναι γεγονός! Ο Αννίβας Παπακυριάκος εξασφάλισε τεράστια χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ για το νέο Δημαρχείο - Ιστορική ημέρα για την περιοχή


Τελικά το νέο δημαρχείο του Ζευγολατιού θα έχει την υπογραφή του Αννίβα Παπακυριάκου και αυτό είναι το επιστέγμασμα των εργασιών τόσων χρόνων προσπάθειας και αγώνα.
Δικαίως σήμερα..

Μητσοτάκης: Χριστούγεννα θα κάνουμε το πολύ με μία οικογένεια ακόμα


Οι Έλληνες θα κάνουν «πολύ πιο περιορισμένα» Χριστούγεννα φέτος, προειδοποίησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παιχνίδια ολοκληρωτισμού


Κατερίνα Μπρέγιαννη

Η κυβέρνηση θεωρεί την πανδημία μια ευκαιρία, αφού της προσφέρει ένα εύκολο πρόσχημα για κάθε χρήση

Στη σύλληψη των φεμινιστριών αποδείχτηκε η υποκρισία του ακραία νεοφιλελεύθερου Κ. Μητσοτάκη. Το μήνυμα ήταν...

«Πριν το "νέο ΕΣΥ" ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί με το σημερινό, που καταρρέει»


Για επικοινωνιακό σόου, στο οποίο συμμετείχαν μόνο τα μέλη της ΔΑΚΕ, μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου», που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των αντοχών τους εξαιτίας της πανδημίας.

Πανδημίας και Σεναρίων γωνία…


Μέσα σε λίγους μήνες, οι ιθύνουσες ελίτ του κόσμου ενορχήστρωσαν τις πολιτικές και τις επιδιώξεις τους σχετικά με τη χρήση (και όχι την επί της ουσίας αντιμετώπιση) της πανδημίας. Σκοπός τους, να προωθηθούν...

Απίθανες ομολογίες Χρυσοχοϊδη – Πλήρης κατάρρευση της κυβερνητικής προπαγάνδας για το Πολυτεχνείο!


(από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου)

 «Οι 5.000 αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους».

Ίσως για λόγους ταξικούς (και όχι μόνο) …


Σπύρος Γεωργάτος

Η περίφημη έκθεση Πισσαρίδη είδε το φως της δημοσιότητας και ο πρωθυπουργός έσπευσε αμέσως να την προβάλει. Για μια ακόμη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να εργαλειοποιήσει έναν διακεκριμένο επιστήμονα, για να προσδώσει στις δικές του επιλογές ένα επίχρισμα ορθολογισμού και σοβαρής επεξεργασίας.

Δημοσκοπήσεις: Το κλίμα δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εντείνεται


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι δημοσκοπικές επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με τα βασικά ζητήματα της επικαιρότητας, δηλαδή την κρίση της πανδημίας και την, συναφή με...

Κορωνοϊός: Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέπτεται νοσοκομεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την άρση του lockdown και το σενάριο για παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Παναθηναϊκός - Μπάγερν 83-76: Ο Νέντοβιτς έκανε τη διαφορά


Αλέξανδρος Τρίγκας

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε τον αμυντικό εαυτό του και επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπάγερν (83-76), βάζοντας τέλος στο σερί ηττών που είχε. Γεμάτο παιχνίδι από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, που έκανε τη διαφορά στο τέλος.

Το σχέδιο της Περιφέρειας για τον Τουρισμό για το έτος 2021


 Την πρόταση, που συνιστά το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου για το 2021, παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, με τους συνεργάτες της, στην ειδική, θεματική συνεδρίαση της..

Π.Τατούλης: Άκρα του Τάφου σιωπή στην «ελεύθερη» ελληνική δημοσιογραφία...


Σε μια πολύ σκληρή δήλωση προέβη σήμερα με ανάρτησή του στο fb  ο Πέτρος Τατούλης σχετικά με την"σιωπή" των ΜΜΕ απέναντι στους νεκρούς της πανδημίας.