3 Νοε 2020

Η Νέα Πελοπόννησος ζητά να γίνει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διά ζώσης - τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις


Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» διαφωνεί με την αλλαγή χωρίς προσυνεννόηση
του τρόπου διεξαγωγής της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη, της 14ης τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4 ...

Διπλωματία των Σεισμών - Του Απόστολου Παπαφωτίου


Δυστυχώς η λεγόμενη «Διπλωματία των Σεισμών»
κατέρρευσε μαζί με τις τούρκικες πολυκατοικίες της Σμύρνης. Ήταν και αυτή μια σκέψη του Πρωθυπουργού και των συμβούλων του, στο πλαίσιο της μικρόνοιας..

Η άποψη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κορινθίας για το μνημείο στην Πλατεία Περιβολάκια

 

H πάγια θέση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κορινθίας για την ανάθεση των µελετών ∆ηµοσίων Έργων είναι να ακολουθείται η προβλεπόµενη από τον νόµο διαδικασία και αυτή δεν είναι άλλη από την: α) για ανάθεση αρχιτεκτονικών µελετών η...

2.166 νέα κρούσματα κορωνοϊού -13 θάνατοι, 169 διασωληνωμένοι / 6 νέα κρούσματα στην Κορινθία

 


  2.166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44.246..

Κορονοϊός: Οι μισοί ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κλινών – Έγγραφο «φωτιά» - ΠΟΕΔΗΝ: Γίνεται επιλογή


Το σύστημα Υγείας φαίνεται να δέχεται μεγάλη πίεση, μετά και των ασθενών με κορονοϊό και με βάση έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι μισοί θάνατοι από επιπλοκές του ιού, δεν σημειώνονται στις ΜΕΘ, αλλά στις απλές κλίνες Covid-19..

ΚΕΠ: Από σήμερα κάθε πολίτης θα έχει τη δική του θυρίδα


 Από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου κάθε πολίτης
θα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει τη δική του θυρίδα ΚΕΠ. Με αυτό τον τρόπο θα  λαμβάνει στο μέλλον όποιο πιστοποιητικό έχει ζητήσει. Οι θυρίδες θα αποτελούν επί της ουσίας ένα «ψηφιακό γραμματοκιβώτιο»...

Eπ. Κατσούλας: Δημοτικό Συμβουλιο στο Δερβένι- Αντί για δημοσιότητα, αποσιώπηση


Την Παρασκευή 30/10/20 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) στο Δερβένι, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των περιοριστικών μέτρων. Είχαμε προειδοποιήσει ότι μία συνεδρίαση στο Δερβένι μετά από 14 μήνες χωρίς την παρουσία των κατοίκων δεν...

Νέα διαδικτυακά σεμινάρια από το Επιμελητήριο Κορινθίας


O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης ανακοινώνει την  συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) για την διεξαγωγή μιας σειράς  διαδικτυακών σεμιναρίων, μέσης διάρκειας 120’, αρχή γενομένης την..

Πέτρος Τατούλης: «Κύριε Γόντικα, θα απαντήσετε ενώπιον της Δικαιοσύνης για την επιθετική, υβριστική και συκοφαντική συμπεριφοράς σας»


Άνθρακας ο θησαυρός της Αρχής Διαφάνειας που εναγωνίως…περίμενε ο κ. Γόντικας

Η ανέλπιδη προσπάθεια του κ. Γόντικα να μετατρέψει τις προσωπικές ύβρεις και..

Γ. Γεωργόπουλος: Ξεκινάει λειτουργία ο Δημοτικός ΣΜΑ Ερμιονίδας, με μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων στα 95,00€ ανά τόνο !!!


Oπως σημειώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλος ο δήμος του στις 9 Οκτωβρίου προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Διάθεση προς επεξεργασία προ-διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών..

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: «Υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες», λέει ο Κύρτσος για κορονοϊό

 


Η κακή διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και η αξιοσημείωτη κωλυσιεργία στις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα, φαίνεται πως πια δεν γίνεται να κρυφτούν πίσω από την περιβόητη «ατομική ευθύνη», καθώς τα κρούσματα..

Entos Mid Season Sale! - 50% σε καναπέδες - κρεβάτια και τραπεζαρίες



Συνεχίζονται οι μεγάλες ευκαιρίες για να φτιάξετε το πιο όμορφο σπίτι του χειμώνα!

-50% σε όλους τους Καναπέδες | Κρεβάτια | Τραπεζαρίες έως το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα μας σε όλη την Ελλάδα και ανακαλύψτε όλη τη συλλογή!

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πρόβλεψη-σοκ για τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού

 


Σε μια τρομακτική πρόβλεψη προχώρησε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. «Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό...

E.Π.Σ. Κορινθίας: Aναστολή πρωταθλημάτων λόγω covid-19


Μετά από σχετική ενημέρωση – έγγραφο της Ιατρικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο
. σας ενημερώνουμε ότι  αναστέλλονται όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  (Επίσημοι  και Φιλικοί αγώνες)..

Α. Παπακυριάκος: Μαζί πρέπει να τηρήσουμε μία μέγιστη στάση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης


Mύνημα προς τους συνδημότες του απευθύνει σήμερα ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Α. Παπακυριάκος επιδιώκοντας να υπογραμμίσει την κρισιμότητα τω στιγμών και επομένως την πιστή εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Aγαπητοί συνδημότες,

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο, αναγκάζει..

Κορονοϊός: Μοντέλο "κλειστά Λύκεια" και σε άλλες περιοχές - Τα τρία σενάρια για τα σχολεία- Έρχονται νέες οδηγίες


Μοντέλο "κλειστά Λύκεια",
όπως εφαρμόζεται από σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, βρίσκεται προ των πυλών και για άλλες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τις περιοχές εκείνες που θα "γκριζάρουν" τις επόμενες..

Οι (νέοι) αγανακτισμένοι της πανδημίας

 


Της Νικόλ Λειβαδάρη

Είναι μάλλον η πρώτη φορά από την εκλογή της, εδώ και 15 μήνες, που η κυβέρνηση νοιώθει πολιτική πίεση. Όχι απαραιτήτως λόγω της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που..

Κορονοϊός - Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα - Πιο σκληρά μέτρα αν δεν τα τηρούμε


Για τα νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι δεν αποκλείεται ένα γενικό..

Σοκαρισμένος ο πλανήτης από την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη -Κύμα συμπαράστασης από την Ευρώπη


Σοκαρισμένος είναι ο πλανήτης από τον τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, όπου συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για να βρεθούν οι περισσότεροι εκ των δραστών που διαφεύγουν...

Ενταση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας από σήμερα και στην Κορινθία



Από σήμερα  ξεκινούν συστηματικοί και αυστηρότατοι έλεγχοι από κλιμάκια των Διευθύνσεων Υγείας και Εμπορίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση του μέτρου της μάσκας.. Οι εν λόγω έλεγχοι θα διενεργούνται ακόμα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμό για την πυρόσβεση στις Αρχαίες Μυκήνες

 


Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού για την εγκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών υπογράφηκε..