26 Ιαν 2017

Στα χέρια των άλλων


Είναι προφανές, πως η τύχη της Ελλάδας εξαρτάται από την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξαρτάται από τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και (πιθανώς) Ιταλία.

Δηλαδή, η Ελλάδα περιμένει. Καταρρέει μέρα με τη μέρα (εφτά χρόνια τώρα) αλλά περιμένει.
Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα...

Στην εποχή του χρέους


Του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου
"Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη λύση του χρέους, σε μια δίκαιη ρύθμιση που δικαιούμαστε" τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός. Ας προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε, εν συντομία, τι και πόσο είναι το χρέος και ποια η θέση του στον καπιταλισμό της εποχής μας.

Ο Τραμπ, η παγκοσμιοποίηση και η Αριστερά


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Μύθοι και πραγματικότητες για την πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου.

Η παρθενική, προεδρική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ μεταφράστηκε από μεγάλη μερίδα διεθνών αναλυτών ως επικήδειος της παγκοσμιοποίησης και αναγγελία μιας...

Εντυπωσιακή κατεδάφιση 19 κτιρίων σε 10 δευτερόλεπτα

Με ελεγχόμενη έκρηξη κατεδαφίστηκαν στην Γουχάν της Κίνας 19 παλιές πολυκατοικίες 7 έως 12 ορόφων. Η κατεδάφιση, που διήρκησε μόλις 10 δευτερόλεπτα, έγινε για την...

Ηρωϊκός Ρότζερ Φέντερερ (Βίντεο)


Παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε από τον Stan Wawrinka και το γεγονός πως έχασε ένα προβάδισμα με δύο σετ, ο Roger Federer "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση στο 5ο σετ και επέστρεψε στον τελικό του Australian Open μετά από 7 χρόνια. Τρία σετ χωρίζουν τον Roger από το 18ο Grand Slam της καριέρας του και στα 35 του, δείχνει να το πιστεύει περισσότερο από ποτέ!