2 Νοε 2013

Σε βλέπω, σ’ ακούω


Την ώρα που πληκτρολογώ αυτά τα γράμματα, αυτές τις φράσεις, όσο κοντοστέκομαι στις λέξεις, σβήνω τη μια και ψάχνω άλλη, ένας γιγαντιαίος σέρβερ που δεν ξέρω πού ακριβώς βρίσκεται (υποθέτω κάπου στη Silicon Valley) καταγράφει κι αποθηκεύει κάθε δισταγμό και κάθε αποφασιστική μου κίνηση.

Σέχτα για μια αποτελεσματική προβοκάτσια.


Του Κώστα Βαξεβάνη
Είναι η Σέχτα; Είναι η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”; Μήπως είναι μια νέα τρομοκρατική οργάνωση, που θα αυτοχαρακτηριστεί με κάποιο όρο βγαλμένο από ξεχασμένο θεωρητικό βιβλίο ή ακόμη και από τα αρχεία του παρακράτους και των ευφάνταστων αναλυτών του;

Kαταπληκτική «ιπτάμενη»… γέφυρα στην Ολλανδία!


Μιά άκρως εντυπωσιακή γέφυρα κατασκευάστηκε στην Ολλανδία, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Leeuwarden, η οποία ονομάζεται Slauerhoff Bridge. 
Πρόκειται για μια πλήρως αυτόματη κινητή γέφυρα, γνωστή και με την ονομασία «ιπτάμενη». 
Και από τις εικόνες μπορείτε βέβαια να καταλάβετε...

Με μια ανάσα, μένει 22 λεπτά κάτω από το νερό!


Το 2010, ο 40χρονος Δανός ελεύθερος δύτης Stig Severinsen πήδηξε σε μια πισίνα γεμάτη με καρχαρίες και κράτησε την αναπνοή του για 20 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. 
Δύο χρόνια αργότερα, ο ατρόμητος Stig έκανε πάλι το θαύμα του, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ, κρατώντας την αναπνοή του για 22 λεπτά!

H Kίνηση Πολιτών για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Κορινθίων


 Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30/10/2013 ξεκίνησε με οριακή πλειοψηφία, παρότι  ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης επρόκειτο να συζητηθεί     το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014....

Μία πρόταση - Του Γιάννη Πανούση


Όλα τα βάσανά μας (λένε πως) είναι αντισταθμιστικά ή υποκατάστατα ή ισοδύναμα. Αναρωτήθηκαν άραγε ποτέ ποια ζωή αντισταθμίζουν, τί σχέσεις υποκαθιστούν και με ποια όνειρα ισοδυναμούν;

«Γέφυρα» συνεννόησης η απλή αναλογική


Πεδίο συνεννόησης μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Αγίου Κωνσταντίνου διαμορφώνει η πρόταση του Φώτη Κουβέλη για καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος.
Η πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με την αντίστοιχη κατάθεση πρότασης νόμου...

Φάκελο με συγκεκριμένα έργα παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα αρμόδια υπουργεία και ζητά να διερευνηθούν - Τατούλης: Δεν φοβάμαι τίποτα και δεν εκβιάζομαι.


 Aπο το γραφείο τύπου του βουλευτή   του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο ανακοινωνεται πως ο κ. Πετράκος  παρέδωσε έναν πρώτο φάκελο στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Μ.Χρυσοχοίδη και Εσωτερικών κύριο Ι.Μιχελάκη...