24 Μαρ 2020

Εθελοντές για πανδημία, όπως σε Ολυμπιακούς αγώνες


Νίκος Ξυδάκης

Η κυβέρνηση αντί να ανασκουμπωθεί, να αφήσει τις ιδεοληψίες και να οχυρώσει τη χώρα με όσα μέσα και πόρους διαθέτει, επικοινωνιάζεται. Και ιδεοληπτεί.

Στην αναμπουμπούλα φτιάχνει «νέο εργατικό Δίκαιο»


«Νομοθετούμε από την αρχή ένα νέο εργατικό Δίκαιο, είναι κάτι πρωτοφανές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας τη Δευτέρα 23/3 και έχει (δυστυχώς) απόλυτο δίκιο!

Αφού πρώτα μετέθεσε για τις καλένδες την καταβολή του δώρου Πάσχα, αποφάσισε (οποία υποκρισία!) να κάνει «έκκληση στους...

Η υποκρισία της άρχουσας τάξης μπροστά στον κορονοϊό


Πέτρος Τσάγκαρης 

Κατέστρεψαν την υγεία, τώρα στοχεύουν στη δημοκρατία

Οι με­γά­λες φυ­σι­κές κα­τα­στρο­φές, π.χ. σει­σμοί, πλημ­μύ­ρες, ή επι­δη­μί­ες, χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν πολ­λά­κις...

Ένας πολύ καπιταλιστικός ιός


Εκεί που είσαι αναγκασμένος να κάθεσαι σπίτι σου, πρέπει να ζεις από πάνω με τις ενοχές που θέλουν να σου φορτώνουν τα πολιτικά αφηγήματα ένθεν κακείθεν. 
Από τα δεξιά, το στόρυ είναι ότι είμαστε τα κακά παιδιά της ιστορίας και χρειαζόμαστε τον υπεύθυνο νεωτεριστή ηγέτη που θα μας ρίξει μερικές...

Πυρά ΚΚΕ για τα κυβερνητικά μέτρα στην Υγεία


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για αθέτηση των προεκλογικών της εξαγγελιών για τον χώρο της Υγείας, εξαπολύει το ΚΚΕ, προτείνοντας μαζικές προσλήψεις.

Με στολές, γυλιά και αναπνευστήρες ενίσχυσε η Περιφέρεια το Νοσοκομείο Κορίνθου


Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κορίνθου και στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Π.Νίκας  συνοδευόμενος απο τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Χάρη Βυτινιώτη. 

Κόρινθος:Τα κατεβασμένα ρολά μιας πόλης (φωτο)


Κόρινθος.
Δεύτερη ημέρα εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 
Τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Οι Κορίνθιοι εφαρμόζουν απόλυτα...

Κορονοϊός: 20 νεκροί στην Ελλάδα – 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά, 45 διασωληνωμένοι


Στους 20 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 48 με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 743, σύμφωνα με την ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα...

Τον "συνωστισμό" στη Νεμέα δεν τον είδε κανείς;


Και ενώ η Κορινθία μας παραμένει "καθαρή", αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημα βεβαιωμένο κρούσμα, και ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αναθεματίζαμε του Αθηναίους που έρχονταν να μας χαλάσουν τη σειρά, η εικόνα που παρουσίαζε η Νεμέα σήμερα το μεσημέρι ήταν ανεκδιήγητη!

Χρ. Δήμας: "Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει στη ζωντανή παρακολούθηση της εξάπλωσης της πανδημίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο


Το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών συμμετέχει στην "ΖΩΝΤΑΝΗ" παρακολούθηση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο,ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας.
Συγκεκριμένα...

Επιστολή του Π. Πιτσάκη προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη


Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς επίσης και στους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον Γ.Γ. Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη έστειλε...

Συγκλονιστική μαρτυρία Iσπανού γιατρού


  «Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν και να ζήσουν οι πιο νέοι»

Βλέμμα γεμάτο απόγνωση και φωνή που σπάει από τους λυγμούς. Ενας Ισπανός γιατρός περιγράφει τον απόλυτο εφιάλτη. Που ζούνε...

Γ. Ψυχογιός: Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των παραγωγών.


Την ανάγκη λήψης  μέτρων στήριξης προς τους γεωργούς, κτηνοτρόφους  και αλιείς, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής...

Γ.Γκιώνης: "Mένουμε σπίτι και στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης"


Στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και το δείχνει μέσα απο την προσωπική του σελίδα στο facebook ο Γιώργος Γκιώνης.
Τώρα που ο περιορισμός στην κίνηση επιβάλλεται πλέον και δια νόμου ο δήμαρχος θυμίζει  στους συνδημότες του να προτιμήσουν delivery και Τake away από τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.
Συγκεκριμένα η ανάρτησή του....

Κατάργηση του εμπορίου των εξετάσεων για τον κορωνοϊό


Γεράσιμος Χολέβας 

Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας

Στην Ελλάδα η επιλογή που έχει γίνει σε επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο, είναι η εξέταση για τον κορωνοϊό, όταν γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία, να περιλαμβάνει ευπαθείς ομάδες με έντονα συμπτώματα ή περιπτώσεις με έντονα συμπτώματα. 

Οργή γιατρών και νοσηλευτών για τις οδηγίες ΕΟΔΥ


Εξοργισμένο με τον ΕΟΔΥ είναι το υγεινομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που δίνει σκληρή μάχη, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δραματικών ελλείψεων, μετά τις πρόσφατες «οδηγίες» που έλαβε για τα μέτρα προστασίας σε περιπτώσεις έλλειψης υλικού για την προστασία. 

Το παράδοξο της Ιταλίας


Γιώργος Νικολαΐδης

Στο τέλος της βδομάδας που πέρασε, η γειτονική χώρα μάλλον φάνηκε να φτάνει την κορύφωση των θυμάτων της από την τρέχουσα επιδημία του κορονοϊού:

Π.Νίκας: 4 κρούσματα συνολικά στη Πελοπόννησο, σε Μεσσηνία και Λακωνία -Κανένας υπάλληλος δεν έχει νοσήσει


Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου -τόσο στην έδρα, όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες- μετά τη λήψη των έκτακτων μέτρων που αποφάσισε η πολιτεία στην προσπάθεια αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όλα αυτά που θεωρούσαμε απίθανα να μας συμβούν, θα είναι η νέα μας κανονικότητα


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Τι κάνετε ρε;

Οι ΗΠΑ με περισσότερα από 40.000 κρούσματα και 500 νεκρούς (περάσαμε 3οι και πάμε για πρωτιά στον κορονοϊό) ακόμα το σκέφτονται για επιβολή στρατιωτικού νόμου· καλά, εμείς εδώ δεν συμφωνήσαμε ακόμα για το πακέτο των μέτρων, ενώ η Ελλάδα των 600+ κρουσμάτων και 17 νεκρών αποφάσισε απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Οι 12 διευκρινίσεις στους όρους μετακίνησης των πολιτών


Αφορούν, μεταξύ άλλων, τις συναλλαγές με το Δημόσιο, τον οδηγό και τον αριθμό των επιβατών σε ΙΧ, ταξί, πούλμαν και ΜΜΜ, τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, τους κούριερ και τους διανομείς...

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Πρόταση επίλυσης του ζητήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών


Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού στις επιχειρήσεις αλλά και την οικονομία γενικότερα, έχει προχωρήσει στη λήψη μιας σειράς μέτρων που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Ωστόσο, υπάρχουν περαιτέρω...