19 Φεβ 2020

Οι αρμοί του «βαθέος κράτους» και η Αριστερά


Κατέ Καζάντη 
Αρμοί της εξουσίας, εκείνης που βαραίνει τους υποτελείς, τον λαό κοινώς, περί του οποίου απαξάπαντες κόπτονται, είναι εκείνοι οι μηχανισμοί, που εξασφαλίζουν, στα πλαίσια του κράτους, ως ανεξάρτητης οντότητας και της κοινωνίας, την αναπαραγωγή της κυρίαρχης τάξης. Και, προφανώς, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της.

ΕΛ.ΑΣ: Διασφαλίζουμε την ανωνυμία για «Κελέση» και «Σαράφη»


Αλέξανδρος Καλαφάτης
Στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία, δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων

Ανακοίνωση με διευκρινίσεις σε σχέση με τους μάρτυρες με τις κωδικές...

Η «συνάντηση» Παπανδρέου και Μπακογιάννη στον δρόμο για την Χάγη


Νικόλ Λειβαδάρη
O Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να είναι ο πολιτικός, που επί πρωθυπουργίας του έφερε την Αθήνα και την Άγκυρα πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στη Χάγη. 
Σύμφωνα με τα αρχεία των Wikileaks που είχε αποκαλύψει η «Καθημερινή», λίγες μόνον μέρες μετά την εκλογή του, στις...

«Πάγο» βάζει ο Άρειος Πάγος στα σχέδια ΝΔ για άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων


«Δεν αίρεται το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης» επισημαίνουν πηγές του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν συνιστά δε ποινική ευθύνη η μη εμφάνισή τους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής». 

Νέα Πελοπόννησος: "Το ασανσέρ της ντροπής"


Με δελτίο τύπου η παράταξη του Πέτρου Τατούλη "Νέα Πελοπόννησος" αναφέρεται με πολύ αυστηρό τρόπο κατά του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τον τρόπο που εκείνος παρουσίασε την λειτουργία ασανσέρ στο κτίριο της Περιφέρειας.

Εξετάστηκαν οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Πελοποννήσου απο τον... κορωνοϊό;


Διαβάζουμε απο την ιστοσελίδα της Περιφέρειας πως υπήρξε χθες μια συνάντηση, εκτιμούμε σημαντική, που αφορούσε 
θέματα για την  ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάμεσα  στον περιφερειάρχη  Παναγιώτη Νίκας και σε πανεπιστημιακούς..

Ο Βαρουφάκης «δίνει» τον Ρέγκλινγκ: Η προτροπή για στάση πληρωμών και το μυστικό ραντεβού με Γαβρά - Τέλος Φεβρουαρίου τα ηχητικά ντοκουμέντα στην δημοσιότητα


«Αν οι πολίτες μπορούσαν να ακούσουν και να δουν τι έλεγε και τι έπραττε, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε καν στη χώρα του»
Στην αντεπίθεση κατά του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ πέρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης...

Τα καυτά ερωτήματα των δημάρχων στην συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου



Αναβολή πήρε η  έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Πελοποννήσου για το 2020, χθες στην  συνεδρίαση του, στο Πνευματικό Κέντρο...

Νέα χρηματοδότηση για αθλητικές εγκαταστάσεις και με στόχο το αθλητικό κέντρο στον Φενεό


Μετά τη χρηματοδότηση του σταδίου Ολυμπιακών προδιαγραφών στο Κιάτο, το βάρος των αθλητικών υποδομών μετατοπίζεται ορεινότερα, αρχής γενομένης από το γήπεδο του Ασπρόκαμπου, το οποίο βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της εγκατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα.

Επικοινωνιακό λιντσάρισμα ανθρώπων και αλήθειας


Aπό διάφορες απόψεις, η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου βρέφους από την Συρία, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μηντιακό, διαδικτυακό λιντσάρισμα.