18 Σεπ 2016

Η σιωπηρά ηχηρή ομιλία, της εκπροσώπου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου


Έλενα Χαντζή
 

Μέσα από έναν πολύ πρωτότυπο αλλά συνάμα δυναμικό και πρωτόγνωρο τρόπο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Πλεύσης Ελευθερίας σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ» αίθουσα "C”.
Η ομιλία κυριολεκτικά δόθηκε από βίντεο...

Δημοσιονομική κρίση χρέους και νεοφιλελεύθερες μυθοπλασίες


του Καλλίνικου Νικολακόπουλου*
Στην Ελλάδα έχει εμπεδωθεί ο μύθος της νεοφιλελεύθερης αφήγησης, παρουσιάζοντας την αποκρουστική εικόνα ενός Γολιάθ "υπερτροφικού-αδηφάγου" κράτους, με υπερπληθώρα άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων. 

Τα σχετικά πρόσφατα όμως στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2013,

O Στέφανος Μίλλερ θελει να ανακαλύψει και τον Ιππόδρομο της Αρχαίας Νεμέας


Τα αρχαία ελληνικά αγωνίσματα, και κυρίως οι πανελλήνιοι αγώνες στην Ολυμπία, τους Δελφούς, την Ισθμία και τη Νεμέα, περιελάμβαναν και ιππικούς αγώνες. Κανένας όμως αρχαίος ελληνικός ιππόδρομος δεν έχει ανασκαφεί, παρόλo που η τοποθεσία αυτού της Ολυμπίας, και πιο πρόσφατα ίσως των Δελφών, έχει αναγνωριστεί. Φαίνεται πως η Νεμέα μπορεί τώρα να προστεθεί σ’ αυτό τον κατάλογο των γνωστών τοποθεσιών.

Τσίπρας σε συνδικαλιστές αστυνομικούς: Αν θέλετε να συλλάβετε κάποιον, πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη


Αίσθηση προκάλεσε μία αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, χαμογελώντας ουσιαστικά πρότεινε στους συνδικαλιστές αστυνομικούς να... συλλάβουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.