21 Μαΐ 2021

Αλέξης Τσίπρας στην Ακρόπολη / Σταματήστε να κακοποιείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά


«Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη πληγώνει τον πολιτισμό μας και στιγματίζει την εικόνα της χώρας μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ακρόπολη

Καλλιτέχνες / Δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Πολιτισμό που «καταδικάστηκε στη σιωπή»

Με κόρνες, μουσικά όργανα και σφυρίχτρες συγκεντρώθηκαν οι καλλιτέχνες στο Σύνταγμα προκαλώντας συνεχόμενη φασαρία για τον χώρο τους που καταδικάστηκε στη σιωπή.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Στάχτη 65.000 στρέμματα και αναζωπυρώσεις


Εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Χαλκανή και Παπαγιαννέικα, στα Μέγαρα δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής,  καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις, την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο...

Κορονοϊός: 2.020 κρούσματα, 56 θάνατοι και 617 διασωληνωμένοι. 20κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Σε 2.020 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής. Οι θάνατοι είναι 56, ενώ 617 είναι οι διασωληνωμένοι.

Αναβάλλεται το πάρτυ υποδοχής του Νίκου Μπάρτζη στο Ζευγολατιό - Τι λένε οι γονείς του


Το πάρτυ που επρόκειτο να διοργανώσουν  φίλοι και συγγενείς του Νίκου Μπάρτζη αύριο στο Ζευγολατιό σύμφωνα με πληροφορίες μας αναβάλλεται. Έτσι αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι γονείς του Νίκου τονίζοντας πως αυτή είναι η επιθυμία του λόγω της καταστρεπτικής πυρκαγιάς που δοκιμάζει για μια ακόμα φορά..

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι κοινωνικές ομάδες του δημοσίου που εξετάζονται


 Φωτιές έχει ανάψει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό διαφόρων ομάδων εργαζομένων του δημοσίου που παρουσιάζουν σχετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ο κύβος ερρίφθη με τους άνδρες της ΕΜΑΚ όπου όμως έχουν προκληθεί αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων και πολλοί..

Μετά την Αρκαδία και τη Μεσσηνία, τώρα και η Αργολίδα αποκτά το πρώτο Πρότυπο ΕΠΑΛ στο Άργος


Επίσκεψη σε σχολεία του Άργους και του Ναυπλίου έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως . Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι το 1ο ΕΠΑΛ Άργους  θα είναι ένα από τα πρώτα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας στα πλαίσια σημαντικής μεταρρύθμισης που ξεκινά..

Τι προβλέπει η συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

 


Σε συμφωνία για το «Πράσινο Πιστοποιητικό» κατέληξαν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κομισιόν και Συμβούλιο της ΕΕ. Το εν λόγω πιστοποιητικό θα έχει κοινή μορφή και πλαίσιο κανόνων για όλες τις χώρες της ΕΕ. Θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή και θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του που θέλει να ταξιδέψει, είτε έχει κάνει..

Αλλάζει η κινητή τηλεφωνία: Τέλος στη φραγή εισερχομένων, τι θα ισχύει με συμβόλαια, χρεώσεις -Οι 9 «ανατροπές»


 Μια αναβαθμισμένη δέσμη όρων και υποχρεώσεων στους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας εισάγει ο νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, το..

Εικόνες-σοκ από τη φωτιά στην Κορινθία -Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος αποτύπωσε την καταστροφή- Πάνω απο 40.000 στρέμματα καμμένη γη


Ο ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2 πέρασε το πρωί της Πέμπτης πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς..

Κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στον Σχίνο - Δηλώσεις του Γ. Καμίνη στον Just fm και στην Τζένη Σουκαρά (ηχητικό)


Καλύτερα φαίνονται τα πράγματα στο μέτωπο της Κορινθίας σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Σχίνου καταγράφοντας στην Κορινθία ,σύμφωνα με τις δηλώσεις Χαρδαλιά, τα 20.000 στρεμματα καμμένης γης μέχρι χθες. Ωστόσο η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σήμερα το..

Ενημέρωση για τον αλιευτικό τουρισμό σήμερα στην Κοιλάδα Ερμιονίδας


 Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Παρασκευή 21 Μαΐου στην Κοιλάδα της Ερμιονίδας. Η εκδήλωση, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα είναι..

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και με τα τέσσερα εμβόλια για τους 40-44


Αυξάνεται η δυναμική των εμβολιασμών κατά της covid-19 και η κορύφωσή της αναμένεται τον Ιούνιο. Σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου, άνοιξε η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca..

Π. Πιτσάκης: Εκφράζω την συμπαράσταση μου στους κατοίκους και στους επαγγελματίες του Σχίνου

 


Mε τα μάτια στραμμένα στην περιοχή του Σχίνου που δοκιμάζεται αυτές τις ώρες αλλά και στην μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων να δαμάσουν την μεγάλη φωτιά που καταστρέφει στο διάβα της χιλιάδες στρέμματα γης και δάσους ο πρέδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π. Πιτσάκης δήλωσε τα εξής:

"Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθώ τις τεράστιες

Φωτιά στην Κορινθία: Σε διάσπαρτα μέτωπα η φωτιά -«Μάχη» για δεύτερο 24ωρο


Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσουν σε σπίτια, εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων, λόγω των ισχυρών ανέμων κύλισε η χθες νύχτα, η δεύτερη κατά σειρά..