12 Ιαν 2020

Προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό κεφάλαιο μέσω του φόβου


Ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν πέθανε τέτοιες μέρες του 2017. Πέθανε; Όχι. Οι προβληματισμοί του, οι διερωτήσεις του, οι απαντήσεις του είναι εδώ και μας απασχολούν. Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του μιλάει για τις ρίζες της ανασφάλειας που διακατέχει την ευρωπαϊκή κοινωνία. Αυτό του οποίου γινόμαστε μάρτυρες (με τρόπο τόσο άμεσο και ενοχλητικό τον τελευταίο καιρό) είναι μια περίοδος, που χαρακτηρίζεται «από φόβο και αβεβαιότητα.

Μας έχουν καταλάβει


Αγαπητέ πιτσιρίκο

Στη χώρα μας όλα πάνε καλά και συνεπώς το μόνο που έχει μείνει ως εκκρεμότητα, είναι οι καταραμένες καταλήψεις στο Κουκάκι, που καθυστερούν την εκτόξευση του...

Αναγκασμένοι να τα βγάλουν πέρα με μόλις 30 εκατομμύρια λίρες, θα είναι ο Χάρι και η Μέγκαν


Δύσκολες ώρες αναμένεται να ζήσουν ο Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ, μετά από την απόφασή τους να εγκαταλείψουν το πατρικό τους, καθώς έχουν μόλις 30 εκατομμύρια λίρες σε οικονομίες για να βιοποριστούν. 

Θα γίνει της κανονικότητας...


Το σύστημα της κυβέρνησης περιλαμβάνει:

 - Μετά από κάθε διεθνές φιάσκο του πρωθυπουργού θα εκκενώνεται μια κατάληψη  

Εξι μήνες α(πο)τυχιών


Γράφει ο Γεωργάκης Ολύμπιος Β’
Τι έφερε τη ΝΔ στην εξουσία το καλοκαίρι του 2019; 
Οι υποσχέσεις της προς τον κόσμο, ότι τα πράγματα θα ξαναμπούν στη θέση τους και θα επουλωθεί το τραύμα που προκάλεσε στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντικειμενικός παρατηρητής, βέβαια, θα επισήμαινε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδείχτηκε και ακραιφνώς...αριστερή.

Πεθαίνοντας για λίγο ζέστη


Το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων 24 ωρών είναι γεμάτο από ειδήσεις με ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους είτε από το κρύο, είτε στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με κάθε τρόπο. 
Οι ιστορίες τους προστίθενται...