25 Αυγ 2016

Η κρίση είναι κρίση χιούμορ


by To Skouliki Tom

Ο κακός χαμός έχει γίνει στο διαδίκτυο με ένα αμφιλεγόμενο σκίτσο του Αρκά, αν και το μόνο αμφιλεγόμενο σχετικά με το σκίτσο είναι αν έχει φτιαχτεί από τον ίδιο τον Αρκά ή ο Αρκάς έχει τινάξει τα πέταλα αλλά μας το κρύβουν για να μην πληγωθούμε ανεπανόρθωτα.

Βέβαια, μπορεί ο Αρκάς να ζει και να βασιλεύει αλλά να έχει βαρεθεί πια ο άνθρωπος (έχουν περάσει και 35 χρόνια), οπότε έχει αναθέσει τη δημιουργία των σκίτσων του σε κάποιο 3χρονο εγγονάκι του με χιούμορ νηπιαγωγείου ή στο Σίλα Σεραφείμ.

Θα μας τρελάνει ο Κατρούγκαλος: Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με 384 ευρώ


Τα 384 ευρώ έβαλε ως όριο της φτώχειας ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι «στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η εθνική σύνταξη είναι...

Απίστευτη τραγωδία: Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Σε απίστευτη τραγωδία οδηγεί ο καταστροφικός σεισμός των 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία που εξαφάνισε από το χάρτη δυο ολόκληρα χωριά. Στους 247 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών.

Δεν χρειαζόμαστε ένα New Deal - Χρειαζόμαστε ένα νέο οικονομικό μοντέλο


Του Χρόνη Πολυχρονίου
Στη παγκόσμια οικονομία σήμερα ο νεοφιλελευθερισμός κυριαρχεί, το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί στα ύψη. 
Εν μέσω αυτών των κρίσεων, η αναδημιουργία στον 21ο αιώνα του New Deal της δεκαετίας του 30 είναι στα...

Δέκα γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο…

  
Πρόκειται για γυναίκες που με το έργο και τη δράση τους έχουν αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Επιστήμονες, συγγραφείς, αθλήτριες ή ακτιβίστριες, κάθε μια με το δικό της προσωπικό τρόπο άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.

Τα 10 παράξενα πράγματα που οι φυσικοί γνωρίζουν


Για να υποστηρίξει αυτήν την άποψη, το βρετανικό πρακτορείο Telegraph, παρουσιάζει τα δέκα πιο παράξενα πράγματα που η Φυσική γνωρίζει αλλά οι περισσότεροι αγνοούν. Τη σχετική ανάλυση έκανε ο φυσικός – κοσμολόγος και συγγραφέας εκπαιδευτικών επιστημονικών βιβλίων, Μάρκους Τσόουν. 
Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα στη Φυσική: