24 Ιαν 2016

Ενσωματωμένοι στο σύστημα αριστεροί διανοούμενοι και καλλιτέχνες


Καίριες και κατά βάση σωστές οι διαπιστώσεις που κάνει ο Στέλιος Ελληνιάδης (στον χθεσινό «Δρόμο της Αριστεράς») για το ποιόν κάποιον αυτοχαρακτηριζόμενων «αριστερών» διανοουμένων και καλλιτεχνών.

Ας δούμε το σχετικό απόσπασμα από το κείμενο του Σ.Ε

Δεν είναι οικόπεδο να το καταπατούν…

  
Όλα πωλούνται. 
Λιμάνια, εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, νησάκια, παραλίες, συνειδήσεις. Όλα είναι εμπορεύματα. 
Υπάρχουν κόλπα, ώστε να αγοράζονται και να πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας, να...

Ούτε Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης


Του ΘΕΜΗ ΤΖΗΜΑ 
Σε στιγμές μεγάλης και παρατεινόμενης κρίσης, οι καθαρές κουβέντες, δηλαδή, αυτές που έχουν στη βάση τους διαυγές βλέμμα, είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, που από την επαύριο των εκλογών του 2012 είχε δείξει, ότι εξελισσόταν σε Τσιπρανδρέου, οδεύει..

Kώστας Λαπαβίτσας: Η χρονιά της αποτυχίας


Ήταν μια ατέλειωτη χρονιά, όπως συνήθως γίνεται, όταν οι στιγμές είναι ιστορικές. Η 25 Ιανουαρίου 2015 έφερε την ελπίδα βαθιάς κοινωνικής αλλαγής και την προσδοκία πληρέστερης προσωπικής ζωής. Η χαρά αποτυπώθηκε έντονα στα πρόσωπα τη βραδιά εκείνη. Ένα χρόνο αργότερα κυριαρχεί η απογοήτευση και ο θυμός.

Σε θέση «μάχης» σε όλη τη χώρα οι αγρότες


Σε θέσεις «μάχης» παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα συνεδριάσουν στις 12 το μεσημέρι στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και μετά συζήτηση από μηδενική βάση.

Αισχρός εκβιασμός Γεροβασίλη. Αν δεν δεχτούμε το ασφαλιστικό, έρχεται μείωση κύριων συντάξεων


Στην παραδοχή ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται, προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο, διαμηνύοντας, ωστόσο, πως "αν δεν δεχτούμε αυτό το...

Πρετεντέρης: Κανέναν δεν συμφέρει να πέσει η κυβέρνηση πριν… τελειώσει τη δουλειά


Μια… ωμή αλήθεια ξέφυγε από τον Γιάννη Πρετεντέρη στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται αρκετοί τις σχέσεις εξουσίας, επιχειρηματικής ελίτ και ΜΜΕ.
Στο περιθώριο των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην...