22 Σεπ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ


  Τα Ελληνικά Καζίνο, με περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους και με πάνω από €400 εκ ευρώ μέση ετήσια εισφορά στα Δημόσια έσοδα, που αντιστοιχεί στο 61% των ακαθάριστων εσόδων τους, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλο κλάδο ή επιχείρηση συνεισφορά στα Δημόσια έσοδα, προσέρχονται στη σημερινή ημερίδα με στόχο να διασφαλιστεί ένα σύγχρονο, αντικειμενικό, διαφανές και συμβατό με το Κοινοτικό Δίκαιο και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της Πολιτείας, ρυθμιστικό πλαίσιο με το οποίο θα  αντιμετωπισθεί ο εγχώριος και διεθνής παράνομος τζόγος, η τεράστια απώλεια εσόδων του Κράτους και των νομίμων επιχειρήσεων και του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται

4.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


 Πολύ σημαντική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα 22-09-2010, στο Δημοτικό Κατάστημα Κορίνθου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλης με την συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών και τεχνικών συμβούλων της περιφέρειας. Ο λόγος της άφιξής του αφορά την χρηματοδότηση έργων για την ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της πόλης της Κορίνθου, ύψους 4.000.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται  ότι η Δημοτική Αρχή έχει την ικανότητα να βρίσκει  τους απαραίτητους πόρους, είτε από κονδύλια της Ε.Ε. είτε από την σωστή διαχείριση των οικονομικών  της,  εξοικονομώντας τα απαραίτητα ποσά για την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων της έργων.

ΤΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

Nέα περιφερειακά έργα προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ δημοπρατούνται από το υπουργείο Υποδομών έως το τέλος του τρέχοντος έτους και μέσα στο 2011 θα δημοπρατηθούν νέα έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, επιπλέον.

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, αλλά οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που παραμένουν έξω από τη Βουλή, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της υπερψήφισης επί της αρχής του νομοσχεδίου, οι μεταφορείς που βρίσκονται στις εθνικές οδούς προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων και σημείων των εθνικών οδών, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Λεκανοπέδιο.

Αυτήν ώρα, κλειστά παραμένουν δύο σημεία των εθνικών οδών:

    * Στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 23ο χιλιόμετρο
    * Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο

Φ.ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ: ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ

4 εργολαβίες για τους 71 ανενεργούς ΧΑΔΑ 


"Για τον περιφερειακό σχεδιασμό θα συζητήσουμε αναλυτικά σε επόμενη συνάντηση, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση του διαλόγου, έχει δημοσιοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός , εγώ περιμένω τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων .

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε συνδυασμό που διεκδικεί την δημαρχία της Κορινθου με αξιώσεις ,όπως είναι φυσικό έχει ξεκινήσει να γνωστοποιεί σε φίλους την υποψηφιότητα της και να τους ζητά να την στηριξουν ..Έπεσε και σε έναν λίγο μυστήριο ,ο οποίος την ρώτησε "γιατί έκανε αυτήν την επιλογή;"
η απάντηση ήταν αφοπλιστική:Για να μου πάνε καλά οι δουλειές!Πού νομίζει άραγε πως κατέρχεται η μαντάμ;
Συμπέρασμα :Εαν ψάχνουμε μόνο υποψηφίους στο κέντρο κάποια στιγμή θα καταλήξουμε σε τέτοιες γραφικές ,αλλά και τραγικές περιπτώσεις..

Η ΣΟΥΖΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΔΕ

Γράφαμε χθες πως έχει δυο άσσους στο μανίκι ο Γιώργος Δέδες ..Τελικώς έχω την αίσθηση πως είναι τρεις..
Σήμερα βγήκε ο πρώτος, με την ανακοίνωση απο το blog του Διογένη πως η κυρία Σούζη Παπακωνσταντίνου θα είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο.Ουδείς μπορεί να πει κάτι αρνητικό για την δραστήρια ,πρωην αντιδήμαρχο του Λουτρακίου ..Το αντίθετο μάλιστα !Είναι απο τις πιο αξιοπρεπείς παρουσίες στα δημοτικά πράγματα του νομού.Σε λίγες ημέρες θα βγει κι ένα όνομα -δυνατό απο τα κεντρικά του νομού.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥΣ

Σήμερα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Πανελλήνιας  Εκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας στις 6.30 το απόγευμα απο τον αναπληρωτή υπουργό Έθνικης Άμυνας  Πάνο Μπεγλίτη .Τα τελευταία χρόνια τα εγκαίνια της έκθεσης αποτελούν και μεγάλο γεγονός για τα δημοσιογραφικά πράγματα ,αφού βγαίνουν πάντα ειδήσεις..Το 2008 ο τότε υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας είχε διαβεβαιώσει πως το Φράγμα θα γίνει και θέλοντας να γίνει πιο πειστικός μίλησε για τις περίφημες μπουλντόζες ..Πέρυσι την "ατάκα" την είχε ο νυν υπουργός Πάνος Μπεγλίτης με εκείνο το περίφημο"το πάρτυ κύριοι τελείωσε!"Για να δούμε απόψε ποιος θα είναι ο  πρωταγωνιστής ...

2.500 ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Δυόμισι χιλιάδες επιπλέον δωμάτια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας, μετά τον εξορθολογισμό του συστήματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, αλλά οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που παραμένουν έξω από τη Βουλή, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Αυτή την ώρα παρατηρείται κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Λεκανοπέδιο, καθώς είναι κλειστή η Λ.Αμαλίας μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Βασ.Σοφίας από τη συμβολή της με την Λ.Αμαλίας μέχρι την Ακαδημίας, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, η λεωφόρος Καβάλας, στο ύψος του Σκαραμαγκά, και η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.

ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ :ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Αφωνα άφησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης ο αντιπρόεδρος τής κυβέρνησης με την, έξω από τα δόντια, εξήγηση που έδωσε στο ερώτημα των πολιτών «πού πήγαν τα λεφτά».

ΟΤΑΝ Ο ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΡΚΑ

Το «σύντοµο καλοκαίρι της αναρχίας» διήρκεσε περίπου τρία χρόνια (Ιούλιος 1936 - Απρίλιος 1939) αλλά άφησε ανεξίτηλο το στίγµα του στην παγκόσµια Ιστορία. Η Αθήνα γίνεται… Ισπανία για µερικές ηµέρες και ο Ισπανικός Εµφύλιος θέµα προβολών, εκθέσεων και οµιλιών σε Ινστιτούτο Θερβάντες, Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Μουσείο Μπενάκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ

Τα εύσημα απέδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση της ελληνικής οικονομίας, υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο.

ΤΗΝ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Να κληθεί ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Προανακριτική για την υπόθεση του Βατοπαιδίου αποφάσισαν οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή.

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι σιδηροδρομικοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα και να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών. Ένταση επικράτησε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση του επίμαχου σ/ν που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Τετάρτη.