5 Φεβ 2021

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη - Σκληρό lockdown Πατρα και Σπάρτη


Σε νέο καθεστώς lockdown μπαίνουν από το Σάββατο Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση..

Αλέξης Τσίπρας: «Συνταγή αποτυχίας η πολιτική του ακορντεόν, ασυνάρτητη η διαχείριση της πανδημίας»


Σφοδρή ήταν η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, κατά την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Εν μεσω διαρροών για τα μέτρα...

Καταρρέει το εκλογικό σενάριο


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετοί ήθελαν εκλογές μέσα στο 2021 και μάλιστα όσο νωρίτερα γίνεται. Κάποια στιγμή, μέσα στην υπεραισιοδοξία για την έναρξη του εμβολιασμού, διακινήθηκε μέχρι και σενάριο Μαΐου-Ιουνίου, αλλά οι πιο ρεαλιστές κοιτούσαν από την αρχή προς το φθινόπωρο.

Μετρ οι Έλληνες στο θέατρο


Κατ’ αρχάς, μπράβο στους Έλληνες που συνεχίζουν να τα ανέχονται όλα. Σταθερή αξία.

Κάθε μέρα οι κυβερνώντες βρίζουν πρυτάνεις, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και όποιον άλλον γουστάρουν, και δεν κουνιέται φύλλο.

Πώς το νομοσχέδιο Κεραμέως τινάζει στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό


Νίκος Γιαννόπουλος

Το νομοσχέδιο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει προκαλέσει έντονη αβεβαιότητα, αλλά και τεράστιο ψυχολογικό στρες στους υποψηφίους των...

Κορονοϊός: 1.195 νέα κρούσματα, 19 θάνατοι και 246 διασωληνωμένοι/ 11 στην Κορινθία


Πάνω από χίλια είναι και σήμερα  τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα,
καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.195, και από αυτά τα 558 εντοπίστηκαν στην Αττική, 150 στη Θεσσαλονίκη και 78 στην Αχαΐα. Ενώ έγινε γνωστό ότι 19 ασθενείς κατέληξαν τις..

Covid-19: Τα αποτελέσματα των rapid tests στην Κόρινθο – Eντοπίστηκαν 4 θετικά δείγματα

 


Μόνο στην πόλη της Κορίνθου εντοπίστηκαν σήμερα 5 διαγνωσμένα κρούσματα. Οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που έγιναν σήμερα στην Κόρινθο σε συνολικά 235 μαζικές δειγματοληψίες, εντοπίστηκαν 4 θετικά δείγματα.

Μητσοτάκης σε επαγγελματίες της εστίασης: Μόνιμες οι μειώσεις φόρων και εισφορών -Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε


Τέσσερα μέτρα για τον κλάδο της εστίασης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
σε συζήτηση που είχε με επαγγελματίες του κλάδου.«Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή..

Χρ. Δήμας: «9 εκ. ευρώ για τις μελέτες και τα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων»


Υπεγράφη σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκ. Ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικέςεργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.Υπενθυμίζεται πως πριν..

"Τρολάρισμα" ή "λάθος" της Περιφέρειας στο πρόσωπο του Π. Πιτσάκη;


 

Από χθες έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας μια δήλωση του πρώην προέδρου του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του κ. Γ. Παναρίτη με "λάθος" τίτλο .Ένας τίτλος όπου θα πίστευε κανείς πως η Περιφέρεια "τρολάρει" το νέο πρόεδρο αφού γράφει πως ο ..".κ. Πιτσάκης ευχαριστεί τον Π. Νίκα για την άριστη συνεργασία!!"

Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα, τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων


Σε στοχευόμενα περιοριστικά μέτρα αλλά όχι σκληρό lockdown προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς το 3ήμερο που προηγήθηκε τα ημερήσια κρούσματα δεν ξεπέρασαν κατά πολύ, το «ψυχολογικό» όριο των 1000! Χθες  το βράδυ οι λοιμωξιολόγοι..

Ορια ηλικίας: Ποιες μητέρες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 εντός του 2021 -Τα 5 «παράθυρα»

 


Εκατοντάδες χιλιάδες παλαιοί ασφαλισμένοι έχουν την ευκαιρία να βγουν στη σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας (59-60 ετών και σίγουρα κάτω των 67) εντός του 2021. Η δυνατότητα αφορά ασφαλισμένους με ένσημα προ..

Αλλαλούμ και πάλι με το φυσικό αέριο από Περιφέρεια και κυβέρνηση

 


Το θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαβάζουμε,  αποτελεί το αντικείμενο σύσκεψης η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαρτίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του υπουργού Κώστα Σκρέκα, του..