11 Οκτ 2016

Το «φαινόμενο Ρασομόν» – Κινηματογράφος και ψυχολογία

  
Γελωτοποιός
«Τα όνειρα είναι επιθυμίες, που ο άνθρωπος κρατά κρυφές ακόμα και από τον εαυτό του».
Ακίρα Κουροσάβα

Λένε ότι τα βιβλία περιμένουν τους αναγνώστες τους, να ωριμάσουν, να βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες για να τα διαβάσουν.

Αγανάκτηση (αλλά όχι ακόμα Αγανακτισμένοι;)


Του Στάθη

Τουλάχιστον τα σπίτια! Εκποιούνται αυτή τη στιγμή δυαράκια και ημιυπόγεια! Αυτές είναι οι βίλες στην Εκάλη; 
Παλιό το παραμύθι: συκοφαντείς την πραγματικότητα

λέγοντας άλλα αντί άλλων και μετά τη φέρνεις στα μέτρα σου. Εγινε με τους Ελληνες. Διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Εγινε με τους μισθούς και διαχωρίστηκαν οι αμνοί από τα ερίφια (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Πάει να γίνει το ίδιο με τα σπίτια.

Έκριναν… μεγάλους τους μισθούς των νέων και εφευρέθηκε ο όρος «υποκατώτατος»


Υποκατώτατος μισθός. Αυτός είναι ο νέος όρος που συστήνει το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για να «χαρακτηρίσει» το μισθό των νέων με τα νέα δεδομένα.
Ο όρος «υποκατώτατος» που εμφανίζεται στο αγγλικό κείμενο (και όχι σε αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας) προβλέπει τη σύνδεση της αμοιβής των νέων με την εργασιακή τους εμπειρία.

Πώς βλέπουν τον κόσμο διάφορα ζώα!


Η όραση των περισσότερων ειδών στο ζωϊκό βασίλειο είναι ισχυρή και ξεχωρίζουν ακόμα και στο σκοτάδι αυτά που έχουν μπροστά τους… Ωστόσο, αναρωτηθήκατε ποτέ, πώς βλέπουν τα πάντα γύρω τους και πώς μοιάζουν οι εικόνες που αποτυπώνονται στα μάτια τους; Ο άνθρωπος βλέπει μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που βλέπουν τα ζώα κι ας...