22 Σεπ 2013

Οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο


Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ
Εχει καιρό που το μνημονιακό στρατόπεδο προετοιμάζει την «τέλεια καταιγίδα» στη χώρα μας. 
Οπως συχνά πράττει η ειρωνεία της Ιστορίας, το ξέσπασμα ίσως συμβεί, ακριβώς τη στιγμή που οι πρωτεργάτες της καταστροφής παινεύονται για τις επιτυχίες τους.

Για ποιο πρωτογενές πλεόνασμα μιλάμε;


Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ
ΤΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ πρόοδο που έχει κάνει στα δημόσια οικονομικά της χώρας εν μέσω ύφεσης, έρχεται να επισφραγίσει η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, που το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί βεβαία για φέτος.
Τα ίδια όμως έλεγε περίπου και για το 2012, ενώ

Μπε!


Οκέι, το καταλαβαίνω. 
Καταλαβαίνω, να μη σε αγγίζει το μαχαίρι που κάθε τρεις και λίγο καρφώνεται στην κοιλιά ή στην πλάτη ενός μετανάστη. Δεν είναι γείτονας σου – και να είναι, όταν σε βλέπει σκύβει το κεφάλι η αποστρέφεις το βλέμμα, οπότε δεν πάει να μαχαιρώνεται. 
Όσο δεν το βλέπεις δεν υπάρχει.

Καθάριζαν σε μία νύχτα τα ποινικά μητρώα επίορκων για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο Δημόσιο


Μέσα σε μια νύχτα αδικήματα όπως κλοπή, λιποταξία, παράνομη οπλοφορία σβήστηκαν από τα ποινικά μητρώα υπαλλήλων για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο δημόσιο σε μια προσπάθεια να προστατευθούν «ημέτεροι» επίορκοι..

Ξύπνησε η 17χρονη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον πατέρα της στο Άργος


Ξύπνησε από το κώμα η 17χρονη Ασπασία που  πυροβολήθηκε τον περασμένο μήνα από τον ίδιο της τον πατέρα στην κεντρική πλατεία του Άργους.

Σαράντα μέρες μετά το τραγικό περιστατικόη 17χρονη  άνοιξε τα μάτια της στην Εντατική του ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται όλο αυτό το διατημα, και αντέδρασε στο χάδι της μητέρας της.

Η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Τι αποκαλύπτει το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου.
Απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου και το κατοχικό δάνειο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Realnews και τίτλο «Ιδού οι αποδείξεις κυρία Μέρκελ».

Τσίπρας: Χρυσή Αυγή όχι εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου

  
Η Χρυσή Αυγή δεν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου με αποφασιστικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από τη Βιέννη, όπου βρίσκεται.
Στις δημοκρατίες ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει...

(Aκρο)δεξιότερα, Κουροπάτκιν!


Καλά (που καλά δεν ήταν) όσα έλεγε ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης για τα «δύο άκρα», πριν να γίνει ο ειδεχθής φόνος του Παύλου Φύσσα, πλην όμως
και αμέσως μετά το φονικό συνέχισε ο Χρύσανθος στον ίδιο ντορό - πήρε σβάρνα τα κανάλια κι έβγαλε απ’ τα ρούχα τους με όσα έλεγε ακόμα και φίλιους

Ασθενής παρασκεύαζε αλκοόλ στο έντερό του!

  
Χρειάστηκαν πέντε χρόνια εξετάσεων, μέχρι να διαπιστωθεί, γιατί ένας άνδρας 61 ετών στο Τέξας ήταν μόνιμα μεθυσμένος, ακόμα κι όταν δεν είχε πιει σταγόνα αλκοόλ. 
Ο μεθυσμένος ασθενής έπασχε από το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης, «ένα μάλλον άγνωστο φαινόμενο...

Νέο 48ωρο «λουκέτο» στο Δημόσιο - Γενική απεργία την Τρίτη


Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη και την Τετάρτη (24 και 25 Σεπτεμβρίου) η ΑΔΕΔΥ, την εβδομάδα που στην Αθήνα θα βρίσκεται το κλιμάκιο της τρόικας, όπως αποφάσισε το γενικό συμβούλιο του συνδικάτου στην προγραμματισμένη του συνεδρίαση το Σάββατο.

Τζέρεμι Άιρονς :" Το περιστατικό της δολοφονίας δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα που γνωρίζω εγώ"


Να μη χαρακτηρισθεί ως αντιπροσωπευτικό της χώρας μας περιστατικό, δήλωσε- αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Τζέρεμι Άιρονς που βρίσκεται στη χώρα μας για την πρεμιέρα της καινούριας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί.

Δημοσκόπηση Metron Analysis:Πρώτος οριακά ο ΣΥΡΙΖΑ- Πτώση της Χρυσής Αυγής


Την αλλαγή στάσης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή καταγράφει νέα δημοσκόπηση στην οποία τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος σημειώνουν σημαντική πτώση.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis...