27 Απρ 2021

Οτι πιο εντυπωσιακό: Η διάφανη πισίνα σε ύψος 35 μέτρων που ενώνει δύο πολυκατοικίες σαν γέφυρα - Απίστευτες φωτό

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να κολυμπάτε σε μία διάφανη πισίνα; Μοναδική. Εάν όμως...

Για ποια επανεκκίνηση μιλάμε; Αυτά είναι για τους αφελείς


Την συνέντευξη πήρε ο Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν

«Έχουν τα πάντα με το μέρος τους, εκτός από την πραγματικότητα», τονίζει και καταλήγει πως «αυτή η λεηλασία δεν έχει ξαναγίνει, και μάλιστα επαίρονται που τα έδωσαν όλα».

Αλ. Τσίπρας: Ενώνουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις και πληρωμή υπερωριών


Σε συντονισμό της δράσης «απέναντι στην εργασιακή αντιμεταρρύθμιση που έρχεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», κάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για...

Δημος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων:Οι πολίτες συμμετέχουν στον σχεδιασμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων υπακούοντας στις εθνικές επιταγές για την προώθηση των "καθαρών" μορφών ενέργειας στις μετακινήσεις και τον περιορισμό των εκπομπών, προχωρά στην διαμόρφωση της στρατηγικής για την αποτελεσματική τοποθέτηση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα ίδια και τα (γ)ίδια


Νόρα Ράλλη

Ή μας περνάνε για ηλίθιους ή έχουν ένα κάποιο δίκιο και όντως είμαστε ή είμαστε δεόντως κουρασμένοι και, ως τέτοιοι, δεόντως μακάριοι ώστε να αντιδράσουμε επαρκώς ή είμαστε και μακάριοι και πτωχοί (πνεύματι και τσέπη) ταυτοχρόνως, άρα επαρκώς εύπλαστοι, πειθήνιοι κ.λπ., κ.λπ. Αλλη εξήγηση δεν έχω.

Ξανά πάνω από 3.000 τα κρούσματα - Μεγάλη άνοδος θυμάτων, σταθερά ψηλά οι διασωληνωμένοι. Αύξηση κρουσμάτων στην Κορινθία


Σε επίπεδα άνω των 3.000 επανήλθαν τα κρούσματα, μετά από την πτώση που καταγράφηκε το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας, λόγω των περιορισμένων αριθμών τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί. Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, εντοπίστηκαν 3.313 νέα κρούσματα, με...

Μεγάλες προσδοκίες ανάπτυξης για το... 2022


Μάριος Χριστοδούλου

Tέσσερις φιλόδοξους στόχους για ανάπτυξη, επενδύσεις, εποπτεία-πλεονάσματα και επενδυτική βαθμίδα βάζει η κυβέρνηση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο όμως «κόβει» στο 3,6% φέτος την ανάκαμψη και ανεβάζει στο 7,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές έλλειμμα, λόγω της αύξησης των μέτρων στήριξης στα 15 δισ. ευρώ.

Πανεπιστήμια: Eπιστρέφουν στα ΑΕΙ 150.000 φοιτητές μετά τις 15 Μαΐου


 Στη δια ζώσης εκπαίδευση επιστρέφουν μόνο οι φοιτητές, που βρίσκονται στο τελευταίο έτος και στο πτυχίο και όσοι κάνουν μεταπτυχιακά προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να..

Εμβόλιο AstraZeneca: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι έγκυες - Τι ισχύει για τις θρομβώσεις


Προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει σε νέες και μέλλουσες μητέρες
όσον αφορά τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα της Astrazeneca και Johnson & Johnson, μετά και την επιβεβαίωση της..

Αλαλούμ με τα καφέ - μπαρ και τις καφετέριες: Ποιες ανοίγουν από Δευτέρα 3 Μαΐου

 


Πράσινο φως για το άνοιγμα και των καφέ – μπαρ, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, μαζί με την εστίαση, φαίνεται ότι θα δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά το αλαλούμ που έχει προκαλέσει η απόφαση να ενταχθούν στις επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα του Πάσχα, μόνο οι καφετέριες και όχι..

Τέλος πλέον τα sms στο 13033- Δευτέρα του Πάσχα απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο

 


Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιάζεται όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

"Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν και τα sms..

Πασχαλινές ευχές του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη

 

Πιάστηκε στα πράσα πλοίο στο Καλαμάκι Κορινθίας με 50 κιλά κοκαϊνη

 


Στον εντοπισμό και την κατάσχεση σαράντα έξι κιλών και επτακοσίων δέκα γραμμαρίων  (46.710 gr)  ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνης σε Φ/Γ πλοίο στην Κόρινθο και στις συλλήψεις συνολικά είκοσι τριών (23) αλλοδαπών μελών του πληρώματός του, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για κατοχή και διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών κατά..

Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του καταδικασμένου του στελέχους της Χ.Α. Γιάννη Λαγού


Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ασυλία του με 658 ψήφους υπέρ και 25 κατά ενώ δέκα απείχαν από την ψηφοφορία. Η ψηφοφορία  διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα..

Γ. Ψυχογιός: Να καταβληθούν άμεσα και χωρίς αδικίες τα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων και στην Κορινθία


Τις αδικίες στην καταβολή των αναδρομικών για χιλιάδες συνταξιούχους έφεραν στη Βουλή με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών 32 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δικαιώθηκαν από το..

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος : Αυτό το Πάσχα διαλέγουμε τα πιο φρέσκα κόκκινα αυγά αχυρώνα

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Πασχαλινά αυγά μας είναι από τα επώνυμα και πιστοποιημένα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντροχρήστος.

Έτσι κάνουμε τις παραγγελίες μας για όμορφα κόκκινα, κίτρινα, πράσινα  καλοβαμμένα αυγά, τα πιο φρέσκα αυγά αχυρώνα και από την Μ. Πέμπτη αρχίζει η παράδοση.

Γιατί το Πάσχα τσουγκρίζουμε με αυτά από Κοτόπουλο Ναυπάκτου Κοντοχρήστος 

Γιατί ξέρεις τι τρως!

Τώρα με ένα "ντριν!" έρχονται και στο σπίτι σας!

AstraZeneca: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 30άρηδες - "Κόκκινο" για τις εγκύους - Γιατί διχάζονται οι λοιμωξιολόγοι

 


Η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca δεν σταμάτησε ποτέ στη χώρα μας, όμως τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί, η διερεύνησή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και οι διαφορετικές συστάσεις σε χώρες της Ευρώπης, έχουν δημιουργήσει..

«Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ - ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΠΟΛΗ» - Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ (βίντεο)


 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ" ονομάζεται αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που έγινε με συμπαραγωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Πρεσβείας της Ελβετίας.Όταν η πολιτεία, οι γνώσεις, η θέληση, η αγάπη για τον τόπο και το ταλέντο ενώνουν δυνάμεις.

Αντι-ηρωικόν/Συμβουλές προς εαυτόν και αλλήλους - Του Γιάννη Πανούση

 


Δεν πρόκειται για τις Δέκα Εντολές της Θείας Αποκάλυψης αλλά για δέκα συνταγές κοινωνικής συνεννόησης/συμβίωσης.

Ιδού:

- Πρέπει να απορρίψουμε τη λογική και τη δικαιολόγηση της βίας των “δικών μας” και τη δαιμονοποίηση..

Κόρινθος : Οι πέργκολες του Μοντερνισμού - Του Β. Αυλωνίτη


Η μετασεισμική πόλη της Κορίνθου ¨γεννήθηκε¨ στο ζενίθ του αρχιτεκτονικού κινήματος
του Μοντερνισμού (και) στην Ελλάδα.  Αν και η τυπολογία των σπιτιών που κτίστηκαν τότε ήταν συγκεκριμένη τα στοιχεία και οι επιρροές του κινήματος είναι ορατά ακόμα και σήμερα. Ευτυχώς!

Πέτρος Τατούλης: Η «Ν-τροπολογία Νίκα» έχει φέρει το απόλυτο αλαλούμ στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Η ανικανότητα και η έλλειψη σοβαρότητας σε ό,τι αφορά τις διοικητικές αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα
ξεπερνούν κάθε όριο, με την πρόσφατη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα καθίσταται πλέον επικίνδυνη για τη λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κ. Αρβανίτης για ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό: Δίκαιος, όχι απλά επαρκής, με στόχο την ανοδική σύγκλιση


 Την προηγούμενη εβδομάδα στην  Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  (EMPL), συζητήθηκε το ζήτημα του Επαρκούς Κατώτατου Μισθού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευρώπη δημοκρατίας, ευημερίας και δίκαιης ανάπτυξης από τη μια μεριά και συμπίεση μισθών..

Κορωνοϊός: Εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου


 Σε υπηρεσιακή σύσκεψη χθες το Περιφερειάρχης με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν για θέματα υγείας και πρόνοιας. Κατά τη συζήτηση και την ανάλυση των στοιχείων, διαπιστώθηκε μια σχετική ύφεση και στα κρούσματα και στο κρίσιμο ζήτημα των νοσηλευομένων, όσον αφορά..

Ευχές του Πάσχα από τον Απόστολο Παπαφωτίου



Στο φετινό και διαφορετικό Πάσχα

αντί να περιγράφουμε το σκοτάδι,

ας ανάψουμε πολλές πασχαλινές λαμπάδες

στην κοινωνία μας «ίνα πάντα πεπλήρωται φωτός»..

Ομπρέλα προστασίας μέχρι το Φθινόπωρο: Ποια μέτρα στήριξης έχουν κλειδώσει για το Μάιο


 Το οικονομικό επιτελείο ποντάρει στο Ταμείο Ανάκαμψης και προσδοκά ότι η επόμενη χρονιά- για την οποία έχουν ήδη προαναγγελθεί φοροελαφρύνσεις 1,8 δισ ευρώ- θα είναι χρονιά εκρηκτικής ανάπτυξης με ρυθμούς 6,2% και πρωτοφανούς αύξησης κατά 30,3% των επενδύσεων.