24 Μαΐ 2021

Τμ. Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Νέες φοροελαφρύνσεις στους έχοντες και το μεγάλο κεφάλαιο


«Οι φοροαπαλλαγές που ψηφίστηκαν, δεν ελαφρύνουν τα μεσαία στρώματα και αυτούς που επλήγησαν περισσότερο, ούτε όσους σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, αλλά για μια ακόμη φορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και...

Μητσοτάκης για αντιπυρικό σχεδιασμό: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι


Βίκυ Σαμαρά

«Εχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Η Αττική προφανώς είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας και διότι είναι η Αττική και διότι έχουμε να διαχειριστούμε τις πληγές της “Μήδειας” ως προς τον μεγάλο όγκο κομμένων δέντρων τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν καθαριστεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός...

Κάποια στιγμή θα μας πουν «τα κεφάλια μέσα...»


Γιάννης Κιμπουρόπουλος

Τις συνταγές τις έχουν έτοιμες, τα επιχειρήματα δοκιμασμένα και τη συμμαχία των αγορών δεδομένη...

Οι περισσότεροι από εμάς, από την αρχή της πανδημίας πιστέψαμε (και δικαίως), ότι αυτή η οδυνηρή...

Οι νέες και οι νέοι αντιδρούν


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

 Θέλουν να εξηγήσουν τα «γκαζάκια» και τα αποδίδουν στη σύγκρουση των γενεών! Φταίνε, λένε, «οι πάνω των 50 ετών», δηλαδή οι γονείς, που θέλουν να επιστρέψει ο κόσμος στο πριν, ενώ οι νέοι θέλουν να αποδράσουν από τον κόσμο αυτόν.

Η Ρωσία φοβάται το ελληνικό σινεμά


Βένα Γεωργακοπούλου

Η «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη, το «Ακίνητο ποτάμι» του Αγγελου Φραντζή και το «Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα θεωρήθηκε, ότι θίγουν τη θρησκεία και...

Πρόωρη λήξη στις 2 Ιουνίου των μαθημάτων για τη Γ' Λυκείου


Ο φόβος, να κολλήσουν κορονοϊό οι υποψήφιοι μαθητές των πανελλαδικών λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων, φαίνεται πως είναι αυτός, που οδηγεί το Υπουργείο Παιδείας, να αποφασίσει την πρόωρη λήξη των μαθημάτων για τη Γ΄ Λυκείου.

Κορωνοϊός: 1.381 νέα κρούσματα, 50 νεκροί και 563 διασωληνωμένοι. 12 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.381 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται, πως οι διασωληνωμένοι στη χώρα ανέρχονται σε 563, ενώ οι θάνατοι την τελευταία ημέρα ήταν 50. Τέλος, τα τεστ που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανέρχονται σε περίπου 22.000.

Γιώργος Παυλάκης: «Άλλο ανοσία, άλλο ανοησία - Δεν γίνεται τείχος ανοσίας χωρίς υλικά»


Για τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας από το φθινόπωρο, προειδοποίησε ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Μιλώντας στον...

Ελλάδα, το AirBnB της Δεξιάς


Νίκος Ξυδάκης

Η ποικίλη Δεξιά μετά το 2019, μια εγχώρια Alt Right, έχει ρίξει τις μάσκες και επιχειρεί να κατεδαφίσει το κοινωνικό συμβόλαιο της Μεταπολίτευσης. Επιτίθεται κατά κύριο λόγο στα μεσοστρώματα, όπως αναδύθηκαν την τελευταία 50ετία, επιτίθεται στην κινητικότητα και στην κουλτούρα του εξισωτισμού που...

Wall Street Journal: Μάλλον από εργαστήριο ο κορωνοϊός -Τρεις ερευνητές στην Ουχάν είχαν συμπτώματα από το 2019!


Τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) στην Κίνα ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019, έχοντας συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, μήνες προτού οι κινεζικές...

Αλέξης Τσίπρας / Στην Ηλεία η πρώτη περιοδεία μετά την άρση του lockdown

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει σειρά συναντήσεων με αιρετούς, εργαζόμενους στα νοσοκομεία του νομού, αγρότες, επαγγελματίες και φοιτητές.

Το Μανιφέστο των Λαμπράκηδων/ Διαδικτυακή Ημερίδα


Διαδικτυακή  ημερίδα, με αφορμή την επανέκδοση του ιστορικού ντοκουμέντου «Το  Μανιφέστο των Λαμπράκηδων», για τα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και τα 58 χρόνια από την δολοφονία του  Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνεται την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Στο Κιάτο ξεκίνησαν τους ψεκασμούς για τα κουνούπια. Οι υπόλοιποι τι κάνουν;

 


Το πρόβλημα των κουνουπιών τους θερινούς μήνες έχει μετεξελιχθεί σε μέγα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κορινθίας. Με χαρά βλέπω πως στην Σικυώνα ξεκίνησαν τις απεντομώσεις .Συγκεκριμένα στο Κιάτο πραγματοποιούνται ψεκασμοί για την καταπολέμηση των..

Μπαίνει κανείς φυλακή για τους εμπρησμούς "από αμέλεια;"- Όχι κανείς...ούτε καν για την πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007


 Είναι κοινό μυστικό στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, ότι πολλές από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι προϊόντα εμπρησμού από σκοτεινούς οικοπεδοφάγους, αλλά αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας. Για παράδειγμα η πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη, όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε από έναν ηλικιωμένο που θέλησε- με..

Αυτή είναι η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου - Πρόεδρος o Παναγιώτης Κολοβίνος


 Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, που αναδείχτηκε στις εκλογές της 11ης και 12ης Μαΐου 2021.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από:


Πρόεδρος Κολοβίνος Παναγιώτης

Α΄ Αντιπρόεδρος Γαϊτάνης Αθανάσιος..

Α.Παπακυριάκος: Mία από τις σημαντικότερες ημέρες για το δήμο μας


Μία από τις σημαντικότερες μέρες σήμερα για τον Δήμο μας. Μία από τις σημαντικότερες μέρες σήμερα για το Ζευγολατιό και το Βραχάτι, για το Δήμο Κορινθίων , το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, για όλη την ανατολική Κορινθία και για τον κορινθιακό κόλπο. Ανακοινώθηκε η οριστική ένταξη πράξης ΄΄Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου-Λεχαίου-Βόχας, αγωγός μεταφοράς και επέκταση υφιστάμενης Ε.Ε.Λ΄΄ με κωδικό ΟΠΣ 5076676 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΄΄Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020΄΄.

Ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί ποτέ για την Κορινθία - Αγωγός αποχέτευσης ομβρίων Άσσου - Λεχαίου- Βόχας


Σήμερα στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου ανακοινώθηκε η οριστική ένταξη πράξης ΄΄Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου-Λεχαίου-Βόχας, αγωγός μεταφοράς και επέκταση υφιστάμενης Ε.Ε.Λ΄΄ με κωδικό ΟΠΣ 5076676 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΄΄Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020΄΄, υπό..

Self test: Τι ισχύει από σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα


 Το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας και όχι μόνο ορισμένοι κλάδοι θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα δωρεάν από τα φαρμακεία δύο self test τα οποία θα διενεργήσουν υποχρεωτικά ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.

Πολιτικό τραπέζι στα Άνω Δολιανά..



Στα  Άνω Δολιανά, τιμάται σήμερα  η  επέτειος της ιστορικής μάχης του 1821. Στην φωτογραφία  έξω από το καφενείο της «Κυράς Βούλης», στην ξεχωριστή δροσιά που προσφέρει ο πλάτανος και ποιος δεν θα ήθελα να ακούσει τι λέει αυτό το τραπέζι. Με τον Κώστα Λαλιώτη και τον Πέτρο Τατούλη και τον Βαγγέλη Γιαννακούρα στο τραπέζι και την..

Με 48 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε στο 1ο διήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα DRIFT στο Λουτράκι



Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το 1ο διήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα DRIFT στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, με 48 συμμετοχές, οι οποίες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με τα μοναδικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.