23 Μαρ 2020

Κοινωνική κατάρρευση ο πραγματικός κίνδυνος της πανδημίας του κορονοϊού


Από τον Μάρτιο του 2020, ολόκληρος ο κόσμος επηρεάζεται από ένα κακό, το οποίο είναι ανίκανος να χειριστεί αποτελεσματικά, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις, για το πόσο θα διαρκέσει. Οι οικονομικές επιπτώσεις της νέας πανδημίας του κορονοϊού δεν πρέπει να εκλαμβάνονται σαν ένα συνηθισμένο πρόβλημα, που η μακροοικονομία μπορεί να λύσει ή να περιορίσει.

ΟΟΣΑ: Το οικονομικο σοκ από τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερο από την κρίση του 2008


Σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, δήλωσε, ότι η οικονομία θα χρειαστεί χρόνια, για να ανακάμψει από τη κρίση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι το σοκ που έχει ήδη υποστεί η οικονομία, είναι μεγαλύτερο από εκείνο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. 

71 νέα κρούσματα κορωνοϊού, συνολικά 695, 17 νεκροί στη χώρα


Εβδομήντα ένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη...

Περνάμε στη νέα εποχή της τεχνολογικής επανάστασης;


Η συνολική εικόνα όσο αφορά την πανδημία με τον κορωνοϊό γίνεται μέρα με την μέρα όλο και πιο περίπλοκη. 
Η Ιταλία έχει κυριολεκτικά αποσυντονιστεί και το συστημα υγείας της έχει πια καταρρεύσει.
Νομίζω ότι και η παραμέτρος που έθιξε στο τελευταίο του κείμενο ο Βασίλης είναι επίσης πολύ σημαντική. Η νόσος κτυπά και μικρότερες ηλικίες, καθώς και ανθρώπους που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Η πρώτη εβδομάδα των "ελεύθερων κορονοιο- πολιορκημένων" ξεκίνησε! - Της Τζένης Σουκαρά


- Με κομμένη την ανάσα εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. 
Έγκλειστοι στα σπίτια μας και ελεγχόμενοι, οπωσδήποτε, για την οποιαδήποτε μετακίνηση. 
Συλλογίζομαι πως εαν αυτό...

Τι δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης


Φωτεινή Λαμπρίδη

Θα τηρήσω κατά γράμμα, όσα είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο διάγγελμά του, όπως έπραξα και με τα προηγούμενα. Όχι μόνο εγώ, αλλά μαζί και η πλειοψηφία των συμπολιτών μου. Γιατί οι δρόμοι ερήμωσαν, τα μαγαζιά έκλεισαν, το «μένουμε σπίτι» εμπεδώθηκε παρά τις θλιβερές εξαιρέσεις.

Η άφιξη των Κουβανών γιατρών στην Ιταλία...

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε στην Ιταλία η αποστολή Κουβανών γιατρών και νοσοκόμων, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας...

Το «αύριο» ξεκίνησε και ή θα είναι του Ανθρώπου ή της "αγέλης"


Νίκος Μπογιόπουλος

Το «αύριο», μετά τον κορωνοϊό, έχει σημάνει συναγερμό από σήμερα. Το «αύριο», επιβαρυμένο πλέον με τα τρομακτικά και τρομοκρατικά μέτρα της απαγόρευσης...

Σε πανικό η Ισπανία - Μετέτρεψε συνεδριακό κέντρο σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο - Το μεγαλύτερο στην Ευρώπη


Δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν χθες σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο που δημιουργήθηκε σε συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της Μαδρίτης στην Ισπανία, το οποίο θα...

Κορονοιός: Νέο σχέδιο αστυνόμευσης με περιπολίες σε όλο το νομό


Σε περιπολίες για την αποτροπή κλοπών μετά το κλείσιμο καταστημάτων λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχουν  επιδοθεί  οι άνδρες της Ομάδας Δίας  και της  Αστυνομικής Διεύθυνσης  Κορινθίας.

Κορονοϊός: 17 οι νεκροί στην χώρα – Δεύτερο θύμα μέσα σε λίγες ώρες


Μέσα σε λίγες ώρες, η χώρα θρηνεί τον 17ο νεκρό από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 78χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και κατέληξε τα ξημερώματα.
Στο μεταξύ, νωρίτερα είχε γίνει...

ΔΕΗ: Μέτρα ελάφρυνσης για τους καταναλωτές – Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις


Εκπτώσεις στα τιμολόγιά της μεταξύ των οποίων και κατάργηση της πάγιας χρέωσης για όλους τους καταναλωτές, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. 
Επίσης, έκπτωση 5 ευρώ για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό και επιπλέον 8% για τους...

Κορονοϊός: 16ος νεκρός στην χώρα – Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου


Ένα ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 64χρονο επιχειρηματία από την Αχαΐα, ο οποίος βρισκόταν διασωληνωμένος για μία εβδομάδα και εξέπνευσε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αν. Γανώσης: Προτάσεις για οικονομική ενίσχυση και ελάφρυνση των επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης από τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού



Οι ραγδαίες και  πρωτοφανείς εξελίξεις για την παγκόσμια κοινότητα που φέρνει η πανδημία του κορονοϊού είναι καταστροφικές σε μεγάλο βαθμό προμηνύοντας έτσι ένα μέλλον αβέβαιο. 
Οι οικονομικές πληγές για τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις...

Ν. Καμπάς: Καμία μέριμνα για τα παιδιά με αυτισμό - Πρόταση για το ειδικό σχολείο Κορίνθου


"Καλή η απομόνωση κατ’ οίκον, όμως δυστυχώς υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις όπως τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ που από την φύση τους είναι διεγερτικά και η μακρόχρονη απομόνωση στο σπίτι είναι καταστροφική για τα ίδια και φυσικά...

Νέοι ΚΑΔ στη λίστα για κρατική στήριξη - Τι αλλάζει σε συναλλαγές, ωράρια σουπερμάρκετ, δηλώσεις φόρων


Από σήμερα ισχύουν νέοι κανόνες λειτουργίας στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές, και περιορίζονται οι οχλήσεις από τις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία προς οφειλέτες.
1 Η λίστα ΚΑΔ εμπλουτίζεται...

Δήμος Βέλου Βόχας: Σεβασμός και συνεργασία όλων στον υπεράνθρωπο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα


Tο σεβασμό και τη συνεργασία όλων των δημοτών ζητά ο Δήμος Βέλου Βόχας στον τομέα της καθαριότητας.
 Η προσπάθεια των εργαζομένων είναι υπεράνθρωπη αφού σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω...

Ξήλωσε τα παγκάκια του παραλιακού δρόμου του Ξυλοκάστρου ο Τσιώτος


Τι άλλο να κάνει ο δήμαρχος Τσιώτος για να μαζέψει τον κόσμο στα σπίτια του;
Όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του έκλεισε τις παιδικές χαρές, όλα τα γήπεδα -κλειστά και ανοιχτά- για να περιοριστούν οι συναθροίσεις των νεοτέρων.

Η Χαρά Τζαναβάρα έφυγε μέσα στην τρομακτική σιωπή αυτής της τραγικής συγκυρίας


Μια αληθινή επαγγελματίας δημοσιογράφος ακούραστη και συνεπής στις αρχές της με ότι έχει απομείνει πλέον σαν περιεχόμενο αυτής της λέξης. Αυτή ήταν η ξεχωριστή συνάδελφος και συνεταιρίστρια Χαρά Τζαναβάρα...

Οδηγός επιβίωσης στην απαγόρευση κυκλοφορίας: 18 απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε


Aπαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε από σήμερα όπου τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

1. Τι σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών και γιατί λαμβάνεται τώρα ως μέτρο;

Ξεκινά σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία



Τη σκυτάλη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνουν από σήμερα  τα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή...