25 Μαρ 2016

Αυτοί που υποδύονται τους αριστερούς


Του Στάθη
Ας αφήσουμε για μιαν ημέρα τα σπουδαία να κοιμηθούν (άλλωστε, έτσι όπως τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξύπνια όταν είναι τα σπουδαία, ως τέρατα χειρότερα από όσο ήταν όταν τα παρέλαβε, βρυχώνται, δαγκώνουν και κανιβαλίζουν). Ας αφήσουμε λοιπόν τα σπουδαία,

ΦΟΡΟΙ, ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ!


Η "ΒΕΝΤΑΛΙΑ" 9 ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Κοκτέιλ αυξήσεων σε άμεσους και έμμεσους φόρους περιλαμβάνει το «πακέτο» των δημοσιονομικών μέτρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το πάθος του λαού μας για ελευθερία είναι δυνατότερο από τη φυλακή της μνημονιακής τυραννίας


Η σημερινή εθνική μας επέτειος μας θυμίζει ότι η ελευθερία δεν χαρίστηκε ούτε χαρίζεται. Κατακτιέται. Με αγώνα, θυσία, σύγκρουση.

Η ελευθερία είναι "βγαλμένη απ´τα ιερά κόκκαλα των...

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία. 

Τα σχόλια  και οι υποσημειώσεις είναι των...

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Ο Ουίλιαμς έσωσε τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη


Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Έλιοτ Ουίλιαμς στα τελευταία 26'' του αγώνα χάρισαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη απέναντι στην Νταρουσάφακα (86-84), για να διατηρήσουν το "τριφύλλι" σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.

"Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα". Αυτό θα μπορούσε να λέει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά...

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης το Βέλγιο

  
Πάταγο αλλά και έκπληξη έχει προκαλέσει η είδηση, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει, να αποβάλει το Βέλγιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το μπάχαλο που έχει επικρατήσει στο Βέλγιο μετά το χτύπημα του ISIS στο αεροδρόμιο και το μετρό, αποδεικνύει, πως το Βέλγιο είναι...

Καταπέλτης ο Μητροπολίτης Κορίνθου:«Δεν μπορεί να πηγαίνει δεσπότης να δώσει πακέτα τροφοδοσίας και να του λένε «βγάλε τον σταυρό από το σκουφί σου»


Σκληρή επίθεση προς τον Υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χαρακτηρίζοντας την επιλογή του Πρωθυπουργού, όσον αφορά στον κ. Φίλη, άστοχη. Αναφέρθηκε, επίσης, στο προσφυγικό ζήτημα, στις επισκέψεις των Ιεραρχών στα κέντρα μεταναστών...

Η πατρίς αγνωμονούσα...


 
«Εμείς ελευθερώσαμε την πατρίδα, εσύ κυβέρνησε την» είχε πει ο Κολοκοτρώνης στον Όθωνα. Οι πολιτικές όμως κόντρες της εποχής και τα πάθη ήταν τόσο έντονα που μερικοί από τους κορυφαίους αγωνιστές του 1821 κατέληξαν να αντιμετωπίζονται ως αντίπαλοι, αν όχι ως εχθροί του νεοσύστατου νεοελληνικού κράτους....