28 Ιουλ 2021

Ολα για τα κολέγια!


Χρήστος Κάτσικας

Ο στόχος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι να μειωθούν οι δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση και να αυξηθεί η πελατεία των κολεγίων ● Αυτή είναι η ταξική θέση των Μητσοτάκη - Κεραμέως, να υπηρετούν τα συμφέροντα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», άλλοτε απαξιώνοντας και άλλοτε περιορίζοντας την είσοδο προς τα δημόσια πανεπιστήμια.

Και κονδύλι για την προμήθεια κορνίζας με φωτογραφία για το γραφείο του Περιφερειάρχη!!

 


Μια απόφαση κι ένα κονδύλι της Περιφέρειας μας εξέπληξε για μια ακόμα φορά .Οχι, δεν αφορά κάποιο μεγάλο ποσό.Αλλά δείχνει περίτρανα το ύφος της εξουσίας που ασκεί ο Παναγιώτης Νίκας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμείς ποτέ δεν θα λαϊκίσουμε. Αντιθέτως θα ρωτήσουμε ευθέως όλους τους αναγνώστες και  αιρετούς όλης της Περιφέρειας εάν έχουν..

Η κυβέρνηση κηρύσσει… ανακωχή με την πανδημία τον Αύγουστο


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των νοσηλειών σε σοβαρή κατάσταση. Τουλάχιστον αυτή είναι η αποτίμηση που γίνεται στην κυβέρνηση για την εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας – εξ ου και η επιλογή στην οποία κλίνει...

Το ασφαλιστικό του κουμπαρά με ακαταδίωκτο


Πριν καταλαγιάσει η μπόχα από το εργασιακό Χατζηδάκη, που μετατρέπει τη δουλειά, με όλους τους ως τώρα επαίσχυντους όρους σε αμοιβές και ωράρια, σε θεσμοθετημένη πια δουλεία, πριν καταλαγιάσει η μπόχα από το νέο νόμο για τη...

Χρ. Δήμας: 2 απιδινωτές στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης του Ξυλοκάστρου

 


Χθες, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928  και ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου  παρέλαβαν, ύστερα από δωρεά του Ξυλοκαστρίτη επιχειρηματία Γιώργου Γιαννούλη, 2 απινιδωτές που θα τοποθετηθούν στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης του Ξυλοκάστρου.

Κορονοϊός: 2.874 κρούσματα, 15 θάνατοι, 144 διασωληνωμένοι. 50κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου, ενημερώνοντας για την πανδημία από κορονοϊό στην Ελλάδα, τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία κατά το τελευταίο 24ωρο.

Έρχεται τον Οκτώβριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Ελεύθερης και Ελληνορωμαϊκής Πάλης στο Λουτράκι


 Συνάντηση για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων στο άθλημα της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης στο Λουτράκι, πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού - Οικονομικού κ. Αν. Σακελλαρίου με τους Εκπροσώπους και μέλη του Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, τον Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνο και τον Φάνη Μπατζακίδη..

Κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση


Τελικά ο πρωθυπουργός προσχώρησε στη λογική; Κάπως έτσι παρουσιάστηκε χθες στη Βουλή, ως οπαδός της λογικής, επιχειρηματολογώντας υπέρ της μεθόδου της πειθούς για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Νικολάκου- Πετρίτσης -Ρουμελιώτης για την ΣΔΙΤ των απορριμμάτων: "Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε έκπτωση στην τήρηση των όρων της σύμβασης"

 


Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου - Χρονοδιάγραμμα Καταβολών Δεσμευτικής Επένδυσης ΙΦΣ», όπου η Οικονομική Επιτροπή θα έπρεπε να αποφασίσει, ως αρμόδιο..

Δήμος Σικυωνίων: Αυτή είναι η κλιματιζόμενη αίθουσα που διαθέτει στο Κιάτο για τις μέρες του καύσωνα


 Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, ο Δήμος Σικυωνίων θα διαθέσει κλιματιζόμενη αίθουσα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών, από σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Γ. Ψυχογιός: Να στηριχθούν άμεσα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και δομές στους Αγίους Θεοδώρους.


Την Πέμπτη 22 Ιουλίου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, επισκέφτηκε τη πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Πρώτος σταθμός το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, όπου συναντήθηκε με το ελάχιστο προσωπικό και εκτέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης της Υπηρεσίας. Δύο άτομα εκ των οποίων η μία ενοικιαζόμενη και ο Δ/ντής του καταστήματος..

Επιστολή του Π. Πιτσάκη στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα απόσταξης Οίνου σε περίπτωση κρίσης το 2021


Επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό και κοινοποίηση αυτής στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού συμβουλίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας..


Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός προημιτελικών ο Στέφανος


Μετά από την τρομακτική πτώση του στο court, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέφυγε τα χειρότερα ενός σοβαρού τραυματισμού, δεν απέφυγε όμως την ήττα από τον Ugo Humbert και έμεινε εκτός προημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φιλιππίδης: Μεταφέρεται από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Τρίπολης

 


Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρεται από τη ΓΑΔΑ ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογήθηκε χθες κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά..

Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά χρέη της πανδημίας - Έως και 72 δόσεις

 


Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας, με στόχο να διευκολυνθούν για να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους προς τον e-ΕΦΚΑ προβλέπονται -μεταξύ άλλων- σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του..

Γιατί νοσούν οι εμβολιασμένοι: Δημόπουλος, Μαγιορκίνης συνοψίζουν τα δεδομένα


 Τα εμβόλια προσφέρουν έναν φυσικό τρόπο προστασίας από πιθανή λοίμωξη από παθογόνα, εκμεταλλευόμενα τους μηχανισμούς της επίκτητης ανοσίας.

Για την ακρίβεια, τα εμβόλια εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίζει έγκαιρα τους εισβολείς πριν αυτοί..

Γ. Ψυχογιός: Η απάντηση του Υπουργού αυξάνει περισσότερο τον αβεβαιότητα για την επαναλειτουργία της Διώρυγας.


Συζητήθηκε  στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου.

Ο βουλευτής τόνισε  πως ακριβώς..

Σκληρή απάντηση της Μ. Σπυριδάκου στον Περιφερειάρχη σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση

 


Με αφορμή δύο επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικές με τις επετειακές εκδηλώσεις και την επιλογή ενίσχυσης πολιτιστικών εκδηλώσεων εν αγνοία κάθε συλλογικού οργάνου , ακούσαμε για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη να προσπαθεί να απαξιώσει τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για τα 200χρονα και εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής.

Δήμος Bέλου Βόχας: Οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ (Ζευγολατιό, Βραχάτι, Βέλο) για τους πολίτες λόγω καύσωνα


Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται σας ενημερώνουμε ότι  από σήμερα  Τετάρτη 28 Ιουλίου  μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ο Δήμος Βέλου Βόχας θα διαθέσει τις τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ του Δήμου για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ξεκινά το Loutraki Festival -Δείτε όλο το πρόγραμμα των συναυλιών

 


Έβδομο καλοκαίρι παρουσίας για το  Loutraki Festival που, για μία ακόμα χρονιά, καταφέρνει να συγκεντρώσει μερικούς από τους πιο αξιόλογους..

10.000 στρέμματα δάσους κάηκαν το περασμένο τριήμερο σε Αργολίδα και Κορινθία

 


Περί τις 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνων εκτιμάται ότι αποτεφρώθηκαν σε Αργολίδα και Κορινθία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων το τριήμερο 23 με 25 Ιουλίου.

Αυτό γνωστοποιείται, μεταξύ άλλων..

Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα .

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία..