20 Μαΐ 2011

Στήριξη Παπανδρέου στην πολιτική πλατφόρμα Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Στήριξη  στον  Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του αλλά και στην διεκδίκηση περισσότερων παρείχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην δευτερολογία του μιλώντας σε φορείς του νομού Αργολίδας, ενώ παράλληλα αποδέχθηκε και την πρόσκληση του να παραστεί...

Κύκλωμα διαρροής θεμάτων μέσω sms στις πανελλαδικές - Φροντιστήριο έστελνε τα θέματα


Ολόκληρο δίκτυο μέσω SMS ή email είχε στήσει 45χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ο οποίος μέσω κινητού τηλεφώνου έστελνε τις απαντήσεις των πανελλαδικών στους μαθητές του.
'Οπως αποκαλύπτει το Newsit το φροντιστήριο λάμβανε τα θέματα στις 09.30 το πρωί, και λίγη ώρα αργότερα...

Το Βιάγκρα... κουφαίνει


Ιατρικές έρευνες για το Βιάγκρα έδειξαν ότι το διάσημο «μπλε χάπι», το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας να ξαναζήσουν τον έρωτα, ενδεχομένως συνδέεται με εκατοντάδες περιπτώσεις ξαφνικής απώλειας της ακοής σε...

Σοκ στη Σαουδική Αραβία. Έγκυος ένα βρέφος 1 έτους.


Η μητέρα του μωρού ήταν έγκυος σε 2 βρέφη, χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι γονείς ούτε οι γιατροί. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από τη...

Παραμορφωτικές διόπτρες. Του Γιάννη Τριάντη


Οι ανοησίες της Μέρκελ για τους ακαμάτηδες του Νότου - πλούσιο υλικό για φαιά προπαγάνδα εσωτερικής κατανάλωσης - προκάλεσαν θυμηδία ακόμη και μέσα στην ίδια τη Γερμανία...

Ομως, στη χώρα μας ο λαϊκισμός και οι βολικές ευκολίες τύπου Μέρκελ είναι...

Ερευνούν τώρα λύσεις «ανατολικής Ευρώπης» για το ελληνικό χρέος


Την εθελούσια διακράτηση ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες επενδυτές εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, μετά τη σθεναρή άρνηση της ΕΚΤ να συναινέσει σε μια ήπια αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι κυβερνήσεις...

Τατούλης: Τροποποιήσεις στο αεροδρόμιο Τρίπολης


Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε αεροδρόμιο για πτήσεις χαμηλού κόστους και για εμπορευματικές μεταφορές, ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια σύσκεψης τοπικών φορέων της Αργολίδας, στο Ναύπλιο..

Ο Γ. Παπανδρέου στο Ναύπλιο:"H μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν κάνουμε πίσω!"


Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Μιλώντας σε σύσκεψη των τοπικών φορέων της Αργολίδας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στην καθολική απαίτηση της κοινωνίας για να σώσουμε τη χώρα πρέπει να συμβάλει όχι...

Στον Economist η αλήθεια, στη Βουλή τα παραμύθια - Προσλήψεις τέλος, αρχή απολύσεων


Των ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ, ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ
Με ένα χρόνο καθυστέρηση η κυβέρνηση αποδέχεται την αρχική πρόταση της τρόικας και προχωράει ακόμα και σε απολύσεις εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ «παγώνει» τις προσλήψεις για μία τετραετία.
Τις κυβερνητικές προθέσεις περί...

Δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη για την επιστροφή των Κούρων στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της επιστροφής των Κούρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στη συνέχεια και πρόσφατων δηλώσεών μου, σχετικά με τις  εξελίξεις της διαδικασίας...

Ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα που «ξεπερνούν κάθε φαντασία» ζητούν οι Βρυξέλλες


 Γ. Δαράτος
Εντείνονται, αντί να κοπάσουν, καθώς περνούν οι μέρες, οι ενδοκοινοτικές διαφωνίες, σχετικά με τη μέθοδο που θα πρέπει να υιοθετηθεί για τη νέα διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο νέος όρος, όμως, τον οποίο...

Αντεπίθεση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής"


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενημερώθηκε κατά την υπ’ αριθ. 14/19.5.11 συνεδρίασή της από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, για δημοσίευμα της Εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» (8-05-2011) σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ανατροπή του χωροταξικού χάρτη..

«Η Ελλάδα αυτοκαταστρέφεται»


 «Η Ελλάδα εφαρμόζει αυτοκαταστροφική λιτότητα», τονίζει το ρεπορτάζ του Simon Che Berberich, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Focus Money, σημειώνοντας αναλυτικά ότι το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η χώρα, είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ σκληρότερο από...

"Καθαρίζουμε την Μεσόγειο"


Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορινθίων  σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει την Παρασκευή στις 27 Μαΐου του 2011,  δράση  για την υλοποίηση του προγράμματος «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Στο Πρόγραμμα αυτό..

Στις εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο απο την Μάχη της Κρήτης ο Πάνος Μπεγλίτης


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναχωρεί αύριο Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 για την Κρήτη όπου θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στα Χανιά, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.
Το Σάββατο θα συναντηθεί με τον ..

Αμετακίνητοι οι Indignados στην Ισπανία

Παρά το γεγονός ότι οι κρατικές αρχές ανακήρυξαν «παράνομες» τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, οπότε...

Μένει στην Superleague ο Αστέρας Τρίπολης!


"Σύμφωνη με την λογική”, χαρακτήρισε την απόφαση της Superleague να υποβιβαστεί ο Ηρακλής και να μείνει στην κατηγορία ο Αστ. Τρίπολης ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος, ενώ συνέστησε υπομονή μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.Αναλυτικότερα όσα είπε ο ισχυρός..

Α. Παπαφωτίου:Ομιλία - στήριξη στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου


Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη ο οποίος γνωρίζει άριστα και από πρώτο χέρι από τη θητεία του στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, τις κοπιώδεις προσπάθειες και τις δαπάνες που έχετε μέχρι σήμερα καταβάλει για την ίδρυση, τη συγκρότηση..

«Persona non grata» για το Φεστιβάλ των Kαννών ο Λαρς Φον Τρίερ


«Ανεπιθύμητο πρόσωπο» ανακήρυξε τον Δανό σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ, ο οποίος εξέφρασε χθες τη «συμπάθειά» του για τον Χίτλερ, το Φεστιβάλ των Καννών «με άμεση ισχύ». 
Ο σκηνοθέτης δεν αποκλείσθηκε, ωστόσο, από το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, ανακοίνωσε...

Εξαγορά της Landis+Gyr από την Toshiba για 2,3 δισ. δολάρια


Η Landis+Gyr ανακοίνωσε χθες  ότι η Toshiba Corporation έχει προχωρήσει σε οριστική συμφωνία πώλησης με τους μετόχους της Landis+Gyr, κατά την οποία η Toshiba ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στα ηλεκτρονικά και ενεργειακά συστήματα, θα εξαγοράσει την Landis+Gyr, τη μεγαλύτερη εταιρία...

Ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών της λιμενικής επιτροπής Κορίνθου ο Αποστολόπουλος -Ραγδαίες εξελίξεις


Τίτλοι τέλους σήμερα για την λιμενική επιτροπή Κορίνθου .
 Τίτλοι τέλους για το υπάρχον ΔΣ του λιμενικού  Ταμείου Κορίνθου.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει,ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων με επιστολή του έδινε εντολή στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης..

Επιστρέφουν οι Κούροι στην Κορινθία! Θετική εισήγηση του υπουργείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προς το ΚΑΣ

Αποκλειστικό:
Επιτέλους και μια ιδιαίτερα σημαντική είδηση!Μια μεγάλη είδηση για την Κορινθία.Όπως έχει γίνει γνωστό απο χθες το βράδυ, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε την επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στην Κορινθία.Ο υπουργός Π. Γερουλάνος  ενημέρωσε τον Κορίνθιο υπουργό Πάνο Μπεγλίτη,τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ..

Ο Παπανδρέου σήμερα στο Ναύπλιο μαζί με Σκανδαλίδη και Γερουλάνο



Στις 11.00 το πρωί αναμένεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Ναύπλιο.Ο πρωθυπουργός,σύμφωνα με πληροφορίες,θα φτάσει στο Βουλευτικό συνοδευόμενος απο τους υπουργούς Κώστα Σκανδαλίδη και Παύλο Γερουλάνο και γραμματείς των υπουργείων τους...

Ένας τέλειος φυσικός κώνος


Ο λόφος Masatrigo βρίσκεται στην επαρχία Badajoz της Ισπανίας και είναι, μάλλον, ότι πιο κοντά στον τέλειο κώνο μπορούμε να συναντήσουμε στο φυσικό περιβάλλον.

Οι ντόπιοι θεωρούν ότι ο λόφος είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο, εξαιτίας του...

Ορειβατικός σύλλογος Κορίνθου: Αγωνιστική Διάσχιση της Ζήρειας


Πάρτε νερό και κολατσιό και ελάτε να θαυμάσουμε τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στο καταφύγιό μας στη Ζήρεια. Θα συμμετέχουν και 15 αθλητές από την Κόρινθο.

Αναχώρηση: 07:30 πμ με λεωφορείο από τα περιβολάκια..

Μακρινός πλανήτης έχει βροχές, ωκεανούς, ίσως ακόμα και κατοίκους!


Τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη ενός εξωπλανήτη που θα μπορούσε να διαθέτει ζωή υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν Γάλλοι αστρονόμοι.

Ο πλανήτης Gliese 581d, σχετικά κοντά στη γαλαξιακή γειτονιά της Γης, «είναι αρκετά ζεστός ώστε να έχει...

Συνελήφθη 28χρονος που συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια μεταξύ οπαδών στην Κόρινθο


Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν το νεαρό στο Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων Κιλκίς για την συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Ο 28χρονος διώκονταν με ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου για τα αδικήματα της απόπειρας..

Θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα για 40 χρόνια


Ελπίζουν ότι θα πάρουν 2 έως 4 δις ευρώ από την ρύθμιση που θα είναι αρκετά αυστηρή για να φοβίσουν τους ιδιοκτήτες.
Από 2 έως 4 δισ. ευρώ εκτιμούν στελέχη του οικονοµικού επιτελείου ότι µπορούν να αντλήσουν ως έσοδα από τη ρύθµιση των αυθαιρέτων, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος...

Στον αέρα 2.800 εργαζόμενοι


Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών και θεωρείται βέβαιο ότι με την υλοποίησή τους, εκτός από διευθυντικά στελέχη, θα... περισσέψουν εργαζόμενοι.
Σήμερα υπολογίζονται σε 2.800 και είναι κυρίως μηχανικοί..

ΝΔ: Εφεδρεία αντί για απόλυση


«Οχι» στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λέει η ΝΔ και αντιπροτείνει τη «μισθωτή εφεδρεία». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχείρησε να εφαρμόσει -αλλά δεν πρόλαβε λόγω των πρόωρων εκλογών του Οκτώβρη του '09- ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης στον ΟΣΕ και αυτό προβλέπει την απομάκρυνση..

Στο κόκκινο τα ασφαλιστικά ταµεία


Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταµεία µε σοβαρές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων. Ηδη η κυβέρνηση, υπό την πίεση και της τρόικας, µετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών µελετών σχεδιάζει δραµατικές περικοπές επικουρικών συντάξεων, που..

Μέτρα - ανάσα για τα ενοίκια


Διαδικασίες εξωδικαστικού διακανονισµού για µειώσεις ενοικίων των εµπορικών ακινήτων, µειώσεις των µισθωµάτων ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν σε κτίρια που ανήκουν στο Δηµόσιο και παράταση των µισθώσεων για τα ακίνητα αυτά έως και...

Αναζητούν πολιτική φόρμουλα για το νέο πακέτο


Πολιτικό περίβλημα στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα (ή «στρατηγικό σχέδιο») και τα μέτρα που αυτό θα περιλαμβάνει, αναζητεί το επιτελείο του Πρωθυπουργού, εν όψει των ανακοινώσεων της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τα όσα λιγοστά  αφήνουν να..

Τα δύο σενάρια για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο


Στην τελική ευθεία εισέρχεται το νέο μισθολόγιο, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα προκαλέσει «θύελλα» στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, μετά και τις πιέσεις που ασκούνται από την Τρόικα, να φέρει προς έγκριση στο υπουργικό Συμβούλιο τις διατάξεις του νέου συστήματος αμοιβών στον...