12 Απρ 2021

H ομιλία του υφυπουργού Χρ. Δήμα στην e-ημερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας για το Elevate Greece (video)

 


Σήμερα, στην ενημερωτική e-ημερίδα, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ),βασικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας, ο οποίος μίλησε για τα θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κεντρικό θέμα οι νεοφυείς επιχειρήσεις, το ElevateGreece και η ανάδυση του οικοσυστήματος καινοτομίας, όπου ο Κορίνθιος υπουργός έχει καταφέρει  να μετρά επιτυχίες. 

Π.Τατούλης: Ο Π. Νίκας επιστρατεύει για μια ακόμα φορά το "δεκανίκι" του το Ν. Γόντικα

 


Η διαχείριση του ζητήματος του φυσικού αερίου από εκπροσώπους των θεσμικών φορέων απαιτεί γνώση και σοβαρότητα. Οι δημόσιες δηλώσεις του κ.Νίκα για το θέμα αυτό είναι απολύτως προσβλητικές και για το θεσμό που υπηρετεί και για τους Πελοποννήσιους..

Κορωνοϊός: 1.606 κρούσματα – 76 θάνατοι / Η πρώτη "πτώση" κρουσμάτων μετά από καιρό στην Κορινθία


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.606, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 297.086 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα..

Συνάντηση του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσου με τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα


Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, είχε σήμερα Δευτέρα 12/4 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Πραγματοποιήθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για αυτοδιοικητικά θέματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Προέδρους της ΠΕΔ Πελοποννήσου αλλά και ζητήματα του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σύσκεψη εργασίας με τον Αναπληρωτή..

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid test που έγιναν σήμερα στην Κόρινθο

 


Διενεργήθηκαν και σήμερα όπως και όλη την εβδομάδα δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid-19 στην Κόρινθο, στο  Δημοτικό Θέατρο. Σήμερα έκαναν τεστ 87 άτομα και από αυτά τα θετικά τεστ ήταν 7.

Αύριο επίσης θα διενεργούνται τεστ στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στο  κοινοτικό κατάστημα και στο Χιλιομόδι στην Αποθήκη..

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα τον Απρίλιο για τους 50-59 ετών και για τις ευπαθείς ομάδες(Β) - Δείτε τις ημερομηνίες

 


Την Παρασκευή 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων, γνωστών και ως κατηγορία Β (αφορά καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά..

Και, ξαφνικά, παιχνίδι με την ψήφο των αποδήμων: Τι κρύβει ο «νόμος Βορίδη»


Της Νικόλ Λειβαδάρη

Το προφανές είναι πως η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε – μικρότερο ή μεγαλύτερο – φάουλ με την συνέντευξή της στο «Εθνικό Κήρυκα». Είπε, μεταξύ άλλων, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μόλις επιστρέψει στην διακυβέρνηση θα καταργήσει..

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών


Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες πυρκαγιές, ευτυχώς χωρίς άσχημη κατάληξη αφού η πυροσβεστική επενέβη άμεσα. Οι περισσότερες πυρκαγιές  δυστυχώς προκλήθηκαν από καύση ξερων χόρτων και ξύλων. Σύμφωνα με την 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη - ΦΕΚ 1346/Β/25-4-2012, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε..

Αυτή είναι η Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας

 


Μέσα σε συντροφικό κλίμα και τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας καθώς και η συγκρότηση του Οργάνου, στο πλαίσιο της απόφασης για την ανασυγκρότηση..

Δημοσκοπήσεις για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήσεις παγίδα για τους ΣΥΡΙΖΑίους!

 


Του Νίκου Φλαούνα 

Κυκλοφόρησε μια ακόμη δημοσκόπηση (Prorata) όπου μεταξύ άλλων καταγράφει την δυσαρέσκεια των πολιτών τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για την Αντιπολίτευση, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ιδιαίτερα για την πανδημία.

Στο ερώτημα που αφορούσε την Κυβέρνηση το 34% απάντησε πως γενικά είναι ευχαριστημένο και το 64%, καθόλου η όχι..

Δήμος Άργους Μυκηνών: Οδηγίες του αντιδημάρχου Καθαριότητας για το " Πού και πώς πετάω μετά την χρήση του το self test"

 


Άκρως απαραίτητες οι οδηγίες που έρχονται από τον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο,ο οποίος πρωτοπορεί και ενημερώνει τους πολίτες  για τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων που θα μπορούσαν να εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία λόγω της..

Μητσοτάκης: 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί - Υποχρεωτικά self test και σε λιανεμπόριο, μεταφορές, delivery


 Στο άνοιγμα των Λυκείων από σήμερα, με τη διενέργεια των self tests, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη που είχε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί -κυρίως..

Σήμερα η e-ημερίδα Elevate Greece με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα


To Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) σας προσκαλεί σε ενημερωτική e-ημερίδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα την παρουσίαση της δράσης «Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” εν μέσω πανδημίας COVID-19», που θα πραγματοποιηθεί απόψε 12 Απριλίου 2021, στις 18:00.  Κύριος ομιλητής θα είναι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας ενώ την δράση θα παρουσιάσουν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού..

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος: Όταν τα φιλετίνια πανάρονται με δημητριακά, τα σουτζουκάκια θυμίζουν την γιαγιά σας και μπορούν με ένα τηλεφώνημα να έλθουν στην πόρτα σας



Διαμορφώνουμε το μενού της εβδομάδας που ξεκινά με τα καλύτερα προϊόντα και τις πιο απίθανες γεύσεις. Και ειλικρινά, δεν ξέρω εάν έχει δοκιμάσει τα καταπληκτικά φιλετίνια κοτόπουλου Ναυπάκτου, παναρισμένα με δημητριακά!!
Όποιοι τα δοκίμασαν ξετρελάθηκαν για τη νοστιμιά τους και την τόσο τραγανή γεύση τους!
Αλλά και εάν προγραμματίζετε..

Τι λέει το λιμεναρχείο για τα στοιχεία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στον Ισθμό


Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το άκουσμα της είδησης για την σορό μιας γυναίκας που βρέθηκε χθες το απόγευμα στον Ισθμό.  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμεναρχείου Κορίνθου, πρόκειται για μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων, η οποία είχε μαύρα μαλλιά..

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των Λυκείων: Τι ισχύει για απουσίες, σχολική κάρτα και προαιρετική τηλεκπαίδευση


Μετά από μία πεντάμηνη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές επιστρέφουν στις φυσικές τους τάξεις σήμερα, Δευτέρα. Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στο λύκειο, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα..

Τέρμα στην ταλαιπωρία -Κλειδάριθμος μέσω τηλεφώνου, e- mail ή βιντεοκλήσης, βήμα-βήμα η διαδικασία

 


Εν μέσω πανδημίας το να πρέπει να «επισκεφθείς» την εφορία της γειτονιάς σου, για να πάρεις… κλειδάριθμο, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, ειδικά από τη στιγμή που η «έκρηξη» των ψηφιακών υπηρεσιών δίνει πολλές εναλλακτικές. Βελτιώνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες της εξ αποστάσεως..